Разследването в Барселона е огромен удар върху имиджа на България

Разследването в Барселона е огромен удар върху имиджа на България ...

Димитър Делчев: Разследването в Барселона е огромен удар върху имиджа на България.Разследването в Барселона е огромен удар върху имиджа на България като държава, която прави малки опити да се бори с корупцията - нещо, което правителството на Бойко Борисов от сутрин до вечер пропагандира", коментира в предаването "Денят с Веселин Дремджиев" по ТV+ и TV1 лидерът на Движение "България на гражданите" Димитър Делчев.

"Когато самият човек, който заявява, че се бори с корупцията, е разследван за пране на пари и когато това е министър-председателя, това е проблем за цялата държавата. Ако рибата е вмирисана откъм главата, можем да си представим какво има надолу", коментира още Делчев. "Трябва да се разплете възела от офшорни компании и тяхната собственост", подчерта той.

На 21 февруари испанският вестник "Периодико" съобщи, че полицията на Каталуня и Прокуратурата за борба с корупцията в Барселона разследват дали премиерът Бойко Борисов е свързан с "международна схема за пране на пари". Няколко дни по-късно и българската прокуратура обясни, че ще иска обяснения от всички, посочени в статията.
19:18, 02 мар 20, 50

Източник: dnevnik.bg