Разследването срещу Международната федерация по вдигане на тежести е открило

...
Разследването срещу Международната федерация по вдигане на тежести е открило
Коментари Харесай

Прикрити положителни допинг проби и липсващи милиони долари във федерацията по щанги

Разследването против Международната федерация по повдигане на тежести е разкрило прикриване на позитивни допинг проби и изчезнали милиони долари, съобщи водещият следовател Ричард Макларън.

Макларън разкри, че 40 позитивни допинг теста са били " скрити " от Международната централа, а спортисти, чиито случаи са били забавени или скрити, не престават да печелят медали на международните шампионати и други огромни надпревари. Случаите ще бъдат отнесени до Световната антидопингова организация.

" Открихме систематични нарушавания и корупция в ръководството на най-високото равнище на Международната федерация ", сподели Макларън.

Международният олимпийски комитет (МОК) съобщи, че изследва отчета " доста деликатно " ', добавяйки, че " наличието е надълбоко тревожно ".

Макларън сподели още, че някогашният президент Тамаш Аян е " властнически лидер'', който държи борда в затъмнения за финансите и оставя чиновниците да се опасяват от репресии, в случай че изкажат мнение.

Аян е получил парични заплащания от името на федерацията като санкции за допинг от национални федерации или спонсори, се споделя в отчета, само че какво се е случило с парите не е ясно.

Макларън добави, че 10.4 милиона $ не са били регистрирани въз основа на разбора на екипа за парите, влизащи и излизащи от централата за няколко години. Аян отхвърля всевъзможни нарушавания.

Най-голямата санкция, записана в отчета, е била 500 000 $, платени от Азербайджан. Не е ясно по какъв начин е осъществено това заплащане. По време на едно пътешестване до Тайланд за съревнование и конференция, Аян е събрал над 440 000 $ от 18 парични превода, съгласно отчета.

" Всички са били държани във финансово затъмнения посредством потреблението на скрити банкови сметки (и преводи), " добави Макларън.

Той съобщи, че следствието е разкрило информация, която " може да бъде забавна " за правосъдните органи' и, че ще сътрудничи за всички по-нататъшни дейности.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР