Разследването срещу Димитър Любенов, който през септември м.г. пиян и

...
Разследването срещу Димитър Любенов, който през септември м.г. пиян и
Коментари Харесай

Приключват разследването срещу Любенов с поршето, Франция прати важни документи

Разследването против Димитър Любенов, който през септември м.г. пийнал и дрогиран умъртви на столичното околовръстно французина Лоран Пети и рани тежко брачната половинка му Брижит, е на път да завърши, научи “24 часа ”.

В петък, точно на националния си празник, от Франция изпратиха документите с разпита на Брижит. Тя бе единственият свидетел, който не бе дал показания по следствието. В Софийската градска прокуратура са пристигнали и документите за здравното положение на дамата. От тях би трябвало да стане ясно дали е получила междинна, или тежка телесна щета.

За да приключат следствието, от държавното обвиняване първо би трябвало да преведат документите. След това ще стартира предявяване на следствието и ще бъде импортиран обвинителен акт в съда.

Катастрофата стана на 25 септември предходната година. Около 4,40 ч сутринта Брижит и нейният брачен партньор Лорен пътували по столичното околовръстно към летището. Прибирали се от Банско. В дребния “Форд Фокус ” ги возел Петър Антонов, родственик на брачната половинка на един от синовете на двойката. Тогава откъм гърба със 195 км/ч ги блъснал мощният джип “Порше Панамера ”, каран от Любенов.

Експертизи демонстрираха, че той е карал дрогиран с кокаин и на 1,73 промила алкохол в кръвта. Малко преди да удари французите, Любенов бил спрян за инспекция от служителите на реда Георги Малински и Любка Гечева, позната и като Буба. Дал 200 лв. на Малински, с цел да не го тестват. Срещу сумата те го ескортирали до края на територията на 6-о районно управление (на МВР), в което работят. Секунди по-късно Любенов блъснал форда, а служителите на реда, вместо да оказват помощ, се скрили. Те са упрекнати, само че неотдавна съдът върна делото назад в прокуратурата.

Самият Любенов бе арестуван още след злополуката и от този момент е в ареста, въпреки няколко пъти да опита да излезе на независимост. Той е упрекнат, че е предизвикал злополуката при възможен предумисъл, карал е пийнал и дрогиран. Мъжът имал няколко предходни санкции за превишена скорост, които си плащал. Пред магистратите по време на ограниченията си за неотклонине Любенов упорства, че не е желал да аргументи злополуката. През март обаче арбитър Атанас С. Атанасов от Софийския градски съд уточни, че има данни за предумисъл. Той изясни, че Любенов от към 400 метра е можел да види форда. При скорост 196 км/ч му трябвали 300 метра, с цел да спре, само че мъжът даже не понижил.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР