Разследването ще разкрие подробности за бягството на Никола Груевски, но

...
Разследването ще разкрие подробности за бягството на Никола Груевски, но
Коментари Харесай

Как четири страни, съюзници на Скопие, допуснаха бягството на Груевски?

Разследването ще разкрие детайлности за бягството на Никола Груевски, само че остава въпросът по какъв начин четири страни, наши другари, са разрешили това, попита министър председателят Зоран Заев. Той чака обществеността да бъде осведомена доста бързо какво тъкмо се е случило в Македония за бягството на някогашния министър председател, написа онлайн изданието на вестник „ Нова Македония “, представено от организация " Фокус ".
„ Аз съм осведомен от Министерство на вътрешните работи и знам, до момента до къде са стигнали нещата и имам вяра, че доста бързо на обществеността ще ѝ бъдат обявени детайлности за това, какво се е случило в Република Македония, тъй като знаем какво се е случило в Албания, Черна гора, Сърбия и Унгария. Остава въпросът по какъв начин наши другари, четири страни, са разрешили това, несъмнено, остава въпросът по какъв начин в три страни членки на НАТО, твърдящи, че там има господство на закона, споделям това в кавички, в миг, когато македонското общество, македонския парламент е съществено фокусиран поради голямото ентусиазъм от правото да бъде член на Европейски Съюз и НАТО, се случи тъкмо това, което се случи. Но по тази причина са следствията, тъй че информацията, която бъде получена, би трябвало да бъде споделена с обществеността “, съобщи по-рано Зоран Заев.
Премиерът съжалява, че Министерство на вътрешните работи към момента не може да излезе с подробна информация. Той уточни, че почита обстоятелството, че прокуратурата е проверява съществено случая и че по време на следствието не могат да бъдат обявени всички детайлности.
Премиерът отхвърли, да е разговарял с Никола Груевски малко преди той да напусне страната. „ Ще се окаже, че сме се споразумели дружно. Откакто съм министър-председател, в продължение на година и половина, нямам контакт с господин Груевски. Последните контакти бяха, когато Народното събрание беше замислен в тази безкрайна полемика, преди да се случат трагичните събития на 27 април. Той беше там, в Народното събрание, когато говорихме за деблокиране на процеса, че е ясно, че болшинството съществува и да не ги мъчим Македония и македонските институции. Тогава бяха последните диалози “, изясни министър-председателят.
В същото време и гръцки евродепутат от СИРИЗА, Стелиос Кулоглу изиска отговори от висшият представител на Европейски Съюз за външната политика Федерика Могерини за утвърденото искане за леговище на някогашния македонски министър председател Никола Груевски от Унгария. „ Разглежда се опцията да се изискат пояснения от Унгария за повода да му даде политическо леговище на Груевски. Какви са идващите стъпки, които планирате да предприемете, с цел да не може държава-членка да пречи на работата на правораздаването в страна-кандидат за участие “, са въпросите, които Кулоглу задава на Могерини.
Евродепутатът акцентира, че върховенството на закона е фундаменталната полезност и за страните членки и страните кандидатки за участие и добави, че " министър председателят Виктор Орбан, макар решенията на Европейски Съюз, не приема бежанци “. „ Това явно не се отнасяше за господин Груевски, който беше наказан за тежки закононарушения. Върховенството на закона остава съществена полезност както за страните членки, по този начин и за претендентите за участие. Унгария поддържа интеграцията на БЮРМ в Европейски Съюз, само че, както наподобява, не счита, че страната е сигурна, давайки леговище на Груевски “, написа още Кулоглу.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР