Разследването ще разгледа условията, при които Romgaz и OMV Petrom

...
Разследването ще разгледа условията, при които Romgaz и OMV Petrom
Коментари Харесай

Съветът по конкуренция на Румъния разследва Romgaz и OMV Petrom


Разследването ще прегледа изискванията, при които Romgaz и OMV Petrom доставят природен газ на личните си съоръжения

Румънският антитръстов регулатор - Съветът по конкуренция(CC), стартира следствие на Romgazи OMV Petrom по отношение на изискванията за доставка на газ до техните лични съоръжения.

В прессъобщението на Съветът по конкуренция се споделя: " Анализът стартира през февруари и Съветът по конкуренция си сътрудничи с румънския енергиен регулаторен орган, с цел да ревизира дали електроцентралите на двете компании, добиващи природен газ,са се възползвали от разнообразни условия спрямо тези в SNGN Romgaz SA и OMV Petrom SA при даване на природен газ на други консуматори в Румъния. "

Съветът твърди, че разликата сред между Romgazи OMV Petromи останалите е, че те добиват над 94% от общия годишен приход на газ в Румъния. И двете компании имат интегрирани структури, които включват енергийни централи, които употребяват природния газ като гориво.

70% от Romgaz е благосъстоятелност на румънското държавно управление, като компанията е профилирана в геоложки изследвания за разкриване на въглеводороди, рандеман, предпазване, продажба/ комерсиализация и доставка на природен газ. Компанията създава еленергия посредством the Electric Power Generating Branch (SPEE), който включва термалната централа lernut, която има потенциал от над 600 MW, с първично гориво газ, и генерира към 5% от румънската национална електрическа енергия. Romgaz работи по пробен план, посредством който природният газ, придобит в Cojocna, се употребява за зареждане на две електрически централи.

Petrom е приватизирана в края на 2004 година и е закупена от австрийската петролна компания OMV.Petrom присъстваа в Румъния и като компания добиваща газ, и като снабдител, компанията има електроцентралата Brazi, която с производството си от 860 MW обезпечава към 10% от националното търсене на електрическа енергия.

Офисите на двете сдружения бяха обследвани през юни 2016 година от антитръстовите регулатори на Европейски Съюз със подозрение, че блокират износа на газ за други страни в границите на Съюза и по този метод нарушават разпоредбите за конкуренция. Европейската счете палата разгласи, че следствията са стигнали до заключението, че Romgaz е продала газ в размер на 35,6 милиона евро нарушавайки регламенти.

Настоящото следствие продължава.

По industryeurope.com

Преводът е оповестен в Бюлетина на Центъра за проучване на Балкански и черноморски район.

Източник: 3e-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР