Разследването ще покаже дали това, че мостът Моранди в Генуа

...
Разследването ще покаже дали това, че мостът Моранди в Генуа
Коментари Харесай

Италианската прокуратура: Рухналият мост Моранди не е бил поддържан от 25 години

Разследването ще покаже дали това, че мостът " Моранди " в Генуа не е бил поддържан в продължение на 25 години, е било от значително значение за рухването му.

Това съобщи през днешния ден най-високопоставеният прокурор в северния италиански град - Франческо Коци, на конференция след тазсутрешната гала в памет на 43-те жертви, съобщи Ройтерс. Една от партиите в ръководещата в Италия коалиция, Движение " Пет звезди " (ДПЗ), упреква за злополуката най-големия оператор за събиране на пътни такси в страната, " Атлантия ", че не е поддържал добре моста. Компанията отхвърля да е направила нещо неправилно, само че акциите й спаднаха през днешния ден с 4 % след изказването на прокурор Коци.

Опечалени родственици, участвали на траурната гала, настояха представителите на " Атлантия " да изоставен. Главният изпълнителен шеф и президентът на компанията, както и други високопоставени нейни чиновници, си потеглиха минути преди началото й. Въпреки политическата рецесия в Рим, италианските водачи се събраха, с цел да почетат починалите при злополуката, която косвено подхрани вътрешните битки в държавното управление.

Операторът " Атлантия ", който е под контрола на семейство Бенетон, известно с веригата си за подготвени дрехи, отхвърля обвиняванията и твърди, че е имало постоянни инспекции под надзора на страната, които са показвали, че виадуктът е безвреден. В опит да възвърне положителното си име, " Атлантия " разгласява през днешния ден отворено писмо на цяла вестникарска страница в няколко национални и районни издания, в което повтори изявлението на съболезнования за жертвите и техните фамилии. Но когато президентът, министър-председателят и други политически водачи заеха местата си на първия ред на церемонията, родственици на жертвите споделиха на премиера Джузепе Конте, че ще си тръгнат, в случай че представителите на оператора останат. Това наложи сътрудници на Конте да уведомят делегацията на " Атлантия ", в която участваха ръководителите й Джовани Кастелучи и Фабио Черкиай, че би трябвало да изоставен.

Главният изпълнителен шеф на " Атлантия " Кастелучи и президентът Черкиай са измежду десетките разследвани лица по съмнение в ликвидиране поради сриването на моста " Моранди ". ДПЗ упрекна колегата си в ръководещата коалиция - крайнодясната партия на вицепремиера и министър на вътрешните работи Матео Салвини " Лига " - че се пробва да отбрани семейство Бенетон и се опълчва на опитите на ДПЗ да бъде отнета концесията на " Атлантия ". Салвини отхвърля обвиняванията. Вицепремиерът от ДПЗ Луиджи Ди Майо сподели след церемонията, че държавното управление би трябвало да лишава магистралните концесии, в случай че договорите не се съблюдават, съобщи Българска телеграфна агенция.

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар: <
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР