Разследването разкрива многобройни злоупотреби, каза Зеленски. И те са откровено

...
Разследването разкрива многобройни злоупотреби, каза Зеленски. И те са откровено
Коментари Харесай

Зеленски осъди отвратителните практики в центровете за набиране на войници

" Разследването разкрива многочислени злоупотреби ", сподели Зеленски. " И те са искрено отвратителни. "

Президентът на Украйна Володимир Зеленски осъди " отвратителните " практики, разкрити по време на одит на украинските центрове за набиране на военнослужещи и даде обещание да урегулира системата като сложи отпред хора, които схващат смисъла на войната, съобщи Ройтерс.

Зеленски изрази възмущението си от разкритата корупция по време на одита предишния месец, след станал прочут абсурден случай в черноморското пристанище Одеса.

" Проведохме обстоен диалог ", съобщи Зеленски в своето телевизионно послание след среща с министъра на вътрешните работи Игор Клименко и ръководителя на службата за сигурност СБУ Василий Малюк.

" Разследването разкрива многочислени злоупотреби ", сподели Зеленски. " И те са искрено отвратителни. "

Проверката на бюрата за набиране на бойци е част от дългогодишна акция за премахване на корупцията, която е извънредно значима за присъединението на Украйна към НАТО и Европейския съюз.

Зеленски съобщи, че всички резултати от следствието ще бъдат оповестени обществено и ще бъдат предмет на наказателно произвеждане.

" Заключението е ясно: системата за набиране на личен състав се нуждае от хора, които схващат цената на отбраната на Украйна ", сподели той.

" В центровете за набиране на бойци би трябвало да работят хора, които са видели войната, претърпели са я ", добави той. " И такива, които, за жалост, може да са  загубили крайниците си, само че не и достолепието си и не Украйна. Нека да им благодаря. "

Миналия месец беше арестуван ръководителят на центъра за набиране на  военнослужещи в Одеса по обвиняване в корупция и той е в ареста  в досъдебно произвеждане. Той е упрекнат в придобиване без пояснение средства, равняващи се на малко повече от 5 милиона $. 

Според известия в украинските медии фамилията му е придобило парцел в Испания.

Инфо: Българска телеграфна агенция

 

Източник: glasove.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР