Разследването работи по всички версии, но най-вероятният извършител е 53-годишен

...
Разследването работи по всички версии, но най-вероятният извършител е 53-годишен
Коментари Харесай

Има заподозрян за пожара в старческия дом във Варна, при който загинаха четирима души

Разследването работи по всички версии, само че най-вероятният причинител е 53-годишен жител на дома, настанен за експертиза в психиатрията на болничното заведение " Св.Марина ", обявиха няколко часа след случая окръжният прокурор Красимир Конов и старши комисар Атанас Михов, шеф на Областната дирекция на Министерство на вътрешните работи.

Заподозреният е жител на дома и е бил настанен в стаята, в която е зародил пожарът. Преместен е от сходно обществено заведение в Девня, което е било закрито. Предполагаемата причина за пожара е човешка активност - погрешно боравене с открит огън вътре в стаята, само че не се изключват и останалите версии, сподели старши комисар Атанас Михов.

По случая е формирано досъдебно произвеждане, което се следи от Окръжната прокуратура. В момента се прави аутопсия на четирите тела за определяне на съответните аргументи за настъпилата гибел.

В днешния ден ще бъдат назначени разнообразни експертизи. Започват и разпитите на очевидците.

Две дами - на 67 и на 83 години, са с заплаха за живота във Военноморската болница във Варна след обгазяване по време на пожара, при който починаха трима мъже и една жена в старческия дом " Св.Георги " край Варна. Евакуираните 20 жители на дома към този момент са върнати в него, защото пламъците са потушени изцяло и са обхванали единствено една стая от общественото заведение.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР