Разследването по случая "Негован" буксува. Шести ден самоличността на двете

Разследването по случая "Негован" буксува. Шести ден самоличността на двете ...

Проговори мъжът, открил заловещата находка край Негован.


Разследването по случая "Негован" буксува. Шести ден самоличността на двете жертви и техният екзекутор остава тайна за криминалистите.

Пред БТВ проговори мъжът, намерил човешките останки. В събота Иван отива за риба на водоема в Негован. Придружава го приятелката му. Не са сами край водата, за риба са дошли още хора. Привечер мъжът се натъква на зловещата находка.

Само един череп видях и това беше на брега. На човек, то си личи. Звъннах на полицията, спомня си Иван. 

Въпреки че не е единствен свидетел, само Иван изчаква полицаите на мястото, защото всички си тръгнали след обаждането в МВР, разказва той и допълва, че на водоема е имало рибари и от село Негован, но всички са напуснали мястото след подаването на сигнала.

Засега само три сигнала от граждани са постъпили в полицията, а проверката им не е дала резултат. Преди ден разследващите пуснаха снимки на дрехите на жертвите с молба, ако някой ги разпознае, да подаде сигнал.

Междувременно част от назначените експертизи са готови. Ясно е засега, че убитите не са били роднини. Възможно е обаче да са съпруг и съпруга, смятат криминалистите.

По неофициална информация търсенето е насочено основно в райони, близки до Негован. Проверява се за невзети пенсии, както и неплатени от месеци домашни сметки.

Източник: novini.bg