Разследването по случая „Местан“ отново бе удължено. Причината е в

...
Разследването по случая „Местан“ отново бе удължено. Причината е в
Коментари Харесай

Година след трагедията, разследването на катастрофата с Местан пак удължено

Разследването по случая „ Местан “ още веднъж бе удължено. Причината е в забавянето на комплексната съдебномедицинска и автотехническа експертиза, оповестиха от Окръжната прокуратура в Кърджали, написа 24rodopi.com.

Припомняме, че срокът на последното удължение завършва на 14 април – тъкмо година от тежкия пътен случай, при който почина детенце на 6 месеца.

Новият период още веднъж е двумесечен. След като заключенията по експертизите бъдат подготвени, от прокуратурата ще преминат към идващия стадий по процесуално-следствените дейности, показаха от държавното обвиняване.
Припомняме, че тежката злополука със починало дете стана на 14 април м.г.



Произшествието породи на разклона край село Загорско при опит на Лютви Местан да се включи с автомобила си в придвижването по основния интернационален път Кърджали-Маказа-Комотини. Последвал конфликт с „ БМВ “, движещ се от Кърджали по посока Граничен контролно-пропусквателен пункт „ Маказа “. При жестокото автомеле „ БВМ “-то излетя от основния път и падна на над 100 метра в близкото дере. При случая почина 6-месечната Еджрин, която пътувала със фамилията си за кирковско село. Пострадаха 9-годишното братче на бебето и родителите му. Зад кормилото е бил бащата Юсеин Ахмед.

В продължение на месеци Местан бе единствен упрекнат за случая. От прокуратурата обаче ще изправят пред съда и бащата на починалото дете, който е бил зад кормилото на другия автомобил. Обвинението против Юсеин Ахмед е за съпричиняване на гибелта на детето. Спрямо него бе наложена мярка за неотклонение „ парична гаранция “ в размер на 2000 лв.. След обжалването, съдът понижи гаранцията на 1000 лв..
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР