Разследването по случая Арабаджиеви продължава на пълни обороти, заяви заместникът

...
Разследването по случая Арабаджиеви продължава на пълни обороти, заяви заместникът
Коментари Харесай

Всичкото имущество на семейство Арабаджиеви вече под запор

Разследването по случая " Арабаджиеви " продължава на цялостни обороти, съобщи заместникът на основния прокурор Иван Гешев, съобщи БГНЕС. " Разпитват се в допълнение очевидци, назначават се експертизи. Със съответните актове на Специализирания углавен съд е запорирано всичкото им имущество, което се води на тях като физически лица, каквато опция дава Наказателно-процесуален кодекс ", разясни прокурор Гешев.

Той напомни, че семейство Арабаджиеви са оповестени за търсене, а осъществяването му е в ръцете на Министерство на вътрешните работи и партньорските служби. Прокурор Гешев акцентира, че той не разполага с информация търсените да са правили опит да се свържат с проверяващите органи в България. " Това, което те вършат сега е да чакат да се обясни изцяло обстановката и да схванат с какви доказателства разполага прокуратурата. Тогава ще преценяват какви дейности да подхващат. Това е обичайната политика в такива каузи ", разяснява Гешев.

БГНЕС напомня, че в края на август бе осъществена профилирана акция в офисите на хотел " Маринела ” в София и хотел " Марица ” в Пловдив, благосъстоятелност на Ветко Арабаджиев. 10 души, измежду които и синът му Вълчо, бяха арестувани. При претърсвания на хотели, офиси и домове беше открита огромна сума пари, а доста от банкнотите са били в кутии за обувки. Интерпол издаде алена бюлетина за издирването на Ветко и Маринела Арабаджиеви, за които се допуска, че са в чужбина. Впоследствие трима от арестуваните - Вълчо Арабаджиев, Ромелия Кирилова и Елена Караянчева бяха пуснати под парична гаранция, само че след това Апелативният профилиран углавен съд ги върна в ареста.

Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР