Разследването по аферата Барселонагейт, в която е намесен премиерът Бойко

...
Разследването по аферата Барселонагейт, в която е намесен премиерът Бойко
Коментари Харесай

Разследването за къщата в Барселона не е спряно. Не е ясно разпитван ли е Борисов |

Разследването по аферата " Барселонагейт ", в която е намесен министър председателят Бойко Борисов, продължава в Испания. Полицията обаче отхвърля детайлности поради следствената загадка. Не е ясно и дали Борисов е разпитан на място, оповестява " Сега ", като се базира на отговори на испанската полиция.

Българската прокуратура се самосезира по обявата в испанския вестник " Ел Периодико ", обвързвана с парцели и компании в Барселона, които испанските управляващи ревизират за пране на пари. В следствието на изданието се твърди, че полицията в Каталуния и профилираното звено за битка с корупцията към испанската прокуратура проверяват дали министър председателят Борисов има отношение към " интернационална скица за пране на пари ". През нея от 2013 година в Испания са влезнали 5 млн. евро през две регистрирани в Барселона компании - Numin Invest SL и Emma BGS SL. Двете сдружения са свързани с някогашната манекенка Борислава Йовчева. Твърди се, че Йовчева и Борисов са били в интимни връзки. През февруари манекенката подписа брак с Йордан Христов, тъкмо преди обявата на " Ел Периодико ".

Испанската прокуратура бе сезирана по случая през юли 2018 година от гражданското придвижване БОЕЦ. Няколко месеца по-късно БОЕЦ сезира и каталунската полиция. След обявата на " Ел Периодико " придвижването пусна сигнали и до основния прокурор Иван Гешев, Национална агенция за приходите и Народното събрание. Сигнал до държавното обвиняване прати и евродепутатът Елена Йончева.

От българската прокуратура също пазят безмълвие по случая. 

На 28 август Гешев и Борисов бяха поканени на чуване в групата в Европейския парламент за наблюдаване на демокрацията, върховенството на закона и главните права, само че двамата изпратиха заместниците си.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР