Разследването на убийството на косовския сръбски политик Оливер Иванович е

...
Разследването на убийството на косовския сръбски политик Оливер Иванович е
Коментари Харесай

Вучич: Разследването на убийството на Оливер Иванович е ключово за бъдещето на Косово

Разследването на убийството на косовския сръбски политик Оливер Иванович е основно за бъдещето на Косово, съобщи сръбският президент Александър Вучич по време на среща с жители в Косовска Митровица, където бе осъществено убийството по-рано тази седмица, съобщи ТАСС, представена от Българска телеграфна агенция.

" Очакваме, че косовските органи ще свършат своята работа (в следствието на убийството на Оливер Иванович).

Ние бихме желали да участваме в това следствие, а освен да обменяме информация, съжаляваме, че това не беше признато. Смятаме, че следствието на това извънредно ликвидиране е основно за премахването на паниката и страха на хората. Няма да има никакво състрадание към поръчителя и причинителя на това закононарушение ", посочи Вучич.

Сутринта на 16 януари нападатели откриха огън по 64-годишния Оливер Иванович пред офисите на неговата партия Гражданска самодейност в етнически разделения град Косовска Митровица. Той бе прострелян шест пъти и лекарите не съумяха да спасят живота му.Убийството провокира напрежение сред Сърбия и някогашната й провинция, която разгласи самостоятелност през 2008 година, и докара до спиране на договарянията сред Белград и Прищина, водени под егидата на Европейски Съюз.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР