Разследването на убийството на канадския фармацевтичен магнат Бари Шърман и

...
Разследването на убийството на канадския фармацевтичен магнат Бари Шърман и
Коментари Харесай

Обрат в разследването на загадъчната смърт на канадския милиардер и жена му, излезе нова, кървава версия

Разследването на убийството на канадския фармацевтичен магнат Бари Шърман и брачната половинка му Хъни претърпя поврат. Първоначално проверяващите смятаха, че Шърман първо е умъртвил брачната половинка си, а след това и себе си. Група частни детективи, обаче, счита, че двамата са станали жертва на брутално ликвидиране.

Милиардерът и създател на фармацевтична компания Апотекс бе открит мъртъв дружно със брачната половинка си на 15 януари в канадския им дом. Двамата висели на оградата на басейна обесени един до различен. Полицаите първо работели по версията, че Шърман удушил първо брачната половинка си, а след това се самоубил.

Разследващи считат, че двойката е станала жертва на брутално ликвидиране. Според The New York Post тя е осъществена от група професионални убийци. Разкритието е на частни детективи, наето от фамилията на магната да проверяват повода за загадъчната гибел.
Те са разкрили и други условия към кончината на милиардера и брачната половинка му. Двамата били убити два дни преди намиране на тялото им. И Хърман, и Хъни имали омотани колани към врата, завързани за оградата на басейна.

70-годишната Хъни явно се отбранявала преди гибелта си. „ Имаше следващи рани по устните и на носа, когато я намерихме, беше потънала в локва кръв. По облеклата й кръв нямаше, по тази причина взехме решение, че е била убита на друго място и по-късно замъкната до басейна “, разкриват детективите.



По телата на съпрузите били открити и следи, от които станало ясно, че двамата са били вързани един за различен известно време. Така стигнали до извода, че убийците са повече.



Първоначалната версия за ликвидиране и самоубийство бе отхвърлена от приятелите, съседите и фамилията на починалите съпрузи, които не могли да повярват, че Хърман е кадърен на нещо сходно.

Globe and Mail припомня за редица правосъдни каузи, по които Шърман е страна. По-специално, той е бил съден от братовчеди, обвинявайки го, че не е сключил алтернатива за закупуване на фармацевтична компания, която татко му е управлявал преди гибелта му. Съдът се произнесе в интерес на Шърман, само че жалбоподателите апелираха. Също по този начин във връзка с Шърман беше извършено следствие за събирането на средства за партията на премиера Джъстин Трудо, която той оказа помощ да провежда. Двойката остави четири деца. Списанието " Канадски бизнес " включваше Шърман в листата на най-богатите хора в Канада, бе подложен на 15-ти ред в листата.

Превод БЛИЦ
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР