Разследването на предполагаемото убийство на новородено бебе в село Радовене

Разследването на предполагаемото убийство на новородено бебе в село Радовене ...

Взеха детето на Атанаска, която закопа бебето си.Разследването на предполагаемото убийство на новородено бебе в село Радовене продължава, съобщи bTV. Пред нашите камери майката на бебето отрича да му е посегнала. По думите ѝ то се е родило мъртво.

Местните хора не знаели, че жената е в деветия месец и ѝ предстои раждане. Тя самата криела от мъжа си, с който живеели от няколко месеца на семейни начала, тъй като детето не било негово.

Тялото на детето е открито във външната тоалетна, покрито с камъни. Разследващите тепърва ще установяват дали има насилие.

Жената има и 4-годишно дете от друг мъж, което сега е настанено в социална институция. Разследването ще покаже дали то може да бъде върнато на майката.

"Детето беше мъртвородено. Това съм казала на полицията. Изпитвах огромни болки. Казала съм пред полицаите как и какво е станало всичко". Това заяви Атанаска, която онзи ден изхвърли новороденото си бебе във външна тоалетна, в къща в село Радовене.

Тепърва по случая започват разследване на компетентните органи и дали е имало насилие и убийство. Атанаска е от Пазарджишко и се е запознала по интернет с Миглен, с когото заживяла на семейни начала в селото.

Именно той е уведомил кмета на селото за станалото, след като видял жена си в кръв. Атанаска твърди, че е била бременна в четвъртия месец. На място е пристигнала полиция и спешната помощ, както и служители от Агенцията за закрила на детето.

"Аз нямам никаква вина за станалото. Има си закони. Казал съм каквото знам на полицаите. Умните хора ще решават какво е станало. Не знам дали ще мога да й простя", каза самият Миглен.

"Семейството не е лошо. Нея не я познавам. Тя е отскоро тука с Миглен. Иначе се уважаваха. Ходиха на кафе заедно. Не знам в кой месец е била бременна. Не са лоши хората. Ние разбрахме, че нещо става, когато дойде полицията, пожарната, линейката. Аз изобщо не съм разговарял с нея", разкри съседът им Тошко.

Другото дете на жената на 4 години е изведено от дома. Катя Нечева от социално подпомагане и Георги Костов от закрила на детето уточниха, че тях ги интересува именно то.

"За него сме предприели мярка за закрила. Спешно е изведено от семейството и настанено при професионално семейство. Преди това не е установено наличие и желание от близки и роднини да полагат грижи за това дете“, заяви Нечева.

Стана ясно още, че родителите на Миглен са изявили желание да гледат 4-годишното. „Има емоционална връзка между родителите на Миглен и самия него, но на този етап не можем да кажем, защото текат процесуално-следствени действия. До днес не е осъществен контакт от страна на майката за среща с детето“, поясниха отще служителите.

Ще има среща с приемния родител и детето и майката. По закон ако се установи, че майката е извършила убийство, тя ще получи до 3 години. Ако се окаже, че детето е починало по непредпазливост – тя няма да получи присъда. /Марица.бг

 

Източник: marica.bg