Разследването на предизборната кампания на Доналд Тръмп, дейността на неговият

...
Разследването на предизборната кампания на Доналд Тръмп, дейността на неговият
Коментари Харесай

Белият дом заклейми като позор и обида разследването на Конгреса срещу Тръмп

Разследването на предизборната акция на Доналд Тръмп, активността на неговият екип след успеха на изборите и бизнеса на американски водач, започанто в понеделник от юридическатат комисията в Конгреса, е " позорно и обидно ", се показва в изказване на прес-секретаря на Белия дом Сара Сандърс.

Председателят на правната комисия на Камарата на представителите Джери Надлър, демократ от Ню Йорк стартира позорно и обидно следствие на подправени изказвания, към този момент проучени от специфичния прокурор Робърт Мълър и комисиите на двете камари на Конгреса. Това събиране на компромати се дължи на обстоятелството, че се опасяват, че двугодишната лъжлива история за " скрито съглашение с Русия " се разпада ", оповестява Сандърс.

Тя назовава и " срамни заканите на демократите и насмешка с американските жители. Американският народ заслужава депутати, които работят с президента за намиране на решения на такива съществени проблеми като имиграцията, опазването на здравето и инфраструктурата ", декларира говорителка.

Комисията изпрати 81 писма до лица и организации, в това число Белия дом, Министерството на правораздаването на Съединени американски щати, личния състав на акцията на Тръмп и синовете му, като изиска документите за следствието, да бъдат подадени в границите на две седмици. В случай на отвод, комисията може да им изпрати искане да се явят в Конгреса.

Според СиЕнЕн, следствието ще прегледа допустимо възпрепятстване на правораздаването, секрети съглашения с Русия и корист с власт. Получената информация може да се употребява като основа за процедура по импийчмънт.

Мълър проверява близо две години хипотетичните опити да се повлияе на изборите в Съединени американски щати през 2016 година, а също по този начин открива дали президентът не е направил закононарушения по време на предизборната си акция или като президент.

Тръмп и неговите помощници неведнъж са отхвърляли съмненията за противозаконни контакти с съветски чиновници по време на предизборната акция. Москва също по този начин неведнъж отхвърля изказванията за опити да се повлияе на хода на изборите в Съединени американски щати. /news.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР