Разследването на катастрофата в Искърското дефиле продължава по всички версии

...
Разследването на катастрофата в Искърското дефиле продължава по всички версии
Коментари Харесай

60 души разпитани, 7 огледа и 22 експертизи по катастрофата в Искърското дефиле досега

Разследването на злополуката в Искърското дефиле продължава по всички версии - както по отношение на отговорността на лидера (и на превозвача) за настъпилото ПТП, по този начин и по отношение на положението на пътя и метода на осъществяването му, като фактор, съдействал за произшествието. Това оповестиха от пресцентъра на прокуратурата.

Миналата събота при злополука на рейс край Своге починаха 17 души. Днес апелативният съд дефинира парична гаранция от 2000 лева на водача на рейса Григор Григоров.

Прокуратурата прецизира още, че продължава изземването на относима документи по отношение на злополуката. Към момента са конфискувани голям брой документи от държавни институции и компании свързани с пътната права Своге - София. Предстои още назначението на експертизи за сходството на асфалтовата настилка и действителното положение на пътя, за сходството на мантинелата на пътя с откритите стандарти, както и сложна експертиза за аргументите за настъпилото произшествие.

От обвиняването прецизират, че експертизите по отношение на положението и състава на пътната настилка и сходството й със стандартите и заданието, както и по отношение на сходството на мантинелите на този път със стандартите за тях, ще бъдат предоставени на самостоятелни движимости лица и лаборатории.

Разследването на злополуката е предоставено на Националната следствена работа. Проведени досега са разпити на над 60 очевидци. Назначени са 22 експертизи, осъществени са 7 огледа на местопроизшествието и е приобщена документи от над 120 класьора.

Като очевидци са разпитани всички потърпевши лица, чието здравословно положение разрешава това, всички членове на Държавната приемателна комисия за определяне на годността на градежа (пътя), чиновници и управление на Агенция " Пътна инфраструктура ". Разпитан е и министърът на районното развиване и благоустройството Николай Нанков, който е предал за потребностите на следствието забележителен размер относими документи, допълват от прокуратурата.

Проведени са още разпити на шефа на сдружението, упражнявало строителен надзор на обекта, на шефа на сдружението, изготвило плановата документи, както и на упълномощения представител на ДЗЗД " Трейс - Своге ". Проведен е разпит и на шефа на " Мегаинвест холд " ЕООД.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР