Разследването на източването и фалита на КТБ е приключило, без

...
Разследването на източването и фалита на КТБ е приключило, без
Коментари Харесай

Антикорупционният фонд: Не е разследвана руската връзка по делото КТБ

Разследването на източването и банкрута на КТБ е завършило, без да обясни ролята на " Южен поток " в него, макар че банката е издавала гаранции в интерес на газовия план. Това се твърди в следствие на неправителствената организация " Антикорупционен фонд ".

Организацията пусна видео, в което демонстрира документ от делото " КТБ ", който потвърждава, че банката е издала гаранция за 2.5 милиона евро за плана " Южен поток " на името на съветската компания " Стройтрансгаз ".

Разследването свързва този документ с един от посетителите на Цветан Василев от 22 ноември 2013 година – Александър Бабаков. Руснакът е народен представител от горната камара на съветския парламент и специфичен делегат на президента Путин за връзка с руснаците отвън страната. В листата е посочено, че Цветан Василев е бил посетен от " господин Бабаков, с защита ".



Газовият план " Южен поток " се свързва с името на Бабаков за първи път " Ню Йорк таймс " в обява отпреди пет години. Вестникът написа, че през зимата на 2013 година в един софийски бар до българския парламент Бабаков е изискал от тогавашен длъжностен заместник-министър (Божан Стоянов, зам.-министър на икономиката) " особено подпомагане " точно за плана " Южен поток ".
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР