Разследването на Генка Шикерова и Антикорупционен фонд за платените от

...
Разследването на Генка Шикерова и Антикорупционен фонд за платените от
Коментари Харесай

Разследването на Генка Шикерова за БАБХ спряно от Нова телевизия

Разследването на Генка Шикерова и " Антикорупционен фонд " за платените от БАБХ 30 милиона лв. за неутрализиране на скотски трупове, е трябвало да бъде излъчено по Нова телевизия, само че е било спряно, оповестява " Свободна Европа ". По-късно малкия екран приключи контракта на Шикерова.

Екипът е разследвал събитията към публичните поръчки и е попаднал на редица обстоятелства, които са “притеснителни и изискващи инспекция от страна на виновните органи”.

В края на 2017 година БАБХ афишира социална поръчка за неутрализиране на скотски боклуци за три години на стойност 30 милиона лв.. Поръчката е спряна след тъжба на един от участниците. Тогава Агенцията минава към така наречен непосредствено договоряне. От БАБХ канят единствено две от компаниите с мобилни съоръжения (инсинератори, в които обезвреждането става посредством изгаряне при доста висока температура), с които да се сключат контракти за неутрализиране на трупове - “Син кръст 2016” и “Еко БГ СЖП”. Собственици на “Син кръст 2016” са Янка Николова-Лазарова и Борислав Лазаров, станал прочут около рецесията с боклука на столицата, когато той е шеф на фирма-концесионер. Съдружници в “Еко БГ СЖП” са Димитър Манджуков и Димитър Димитров.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР