Разследването е започнало на 24 юни, когато съдействие в полицията

...
Разследването е започнало на 24 юни, когато съдействие в полицията
Коментари Харесай

Телефонен измамник е задържан в Белене

Разследването е почнало на 24 юни, когато подпомагане в полицията потърсила стара жена от Белене и обяснила, че чужд, показал се по телефона за полицейски чиновник, съумял да я убеди да спомага за залавяне на измамници, изпълнила предварителната спогодба и закачила на портата пред къщата си полиетиленов плик със 1100 лв..

По същата скица малко по-късно била излъгана и друга локална жителка, която оставила в резервоар наоколо до дома си 1630 лв. и дебитна карта с изписан на нея правилен пин код. На 27 юни жертва на аналогична телефонна машинация станала още една жена от града - тя се дала прошка със сумата от 7 600 лв., оставена от нея под скамейка пред дома й.

По случаите неотложно били формирани преписки за закононарушение по чл.209 от Наказателен кодекс, а в границите на извършените оперативни издирвателни дейности е открит 54-годишен мъж, изпълнявал ролята на "куриер " в незаконната скица. Последвало задържането му на 1 юли т.г., а при претърсването са открити и конфискувани част от паричната сума и движимости, които той е взел от възрастните дами. Привлечен е и разпитан в качеството на обвинен. Дал е подробни сведения за присъединяване си в закононарушенията.

Работата по документирането на случаите продължава под наблюдението на прокуратурата.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР