Разследването е проведено от служители на сектор Борба с организираната

...
Разследването е проведено от служители на сектор Борба с организираната
Коментари Харесай

ГДБОП разби организирана престъпна група за трафик на жени

Разследването е извършено от чиновници на бранш „ Борба с проведената престъпност “ – Пловдив, Пазарджик и Смолян при ГДБОП, под наблюдението на Специализираната прокуратура. В хода на оперативните дейности са добити данни за членовете на проведената незаконна група – двама мъже, на 42 и на 27 години, и 28-годишна жена, работила на територията на Пловдив и Хасковска област от началото на 2019 година, без йерархични равнища и съответен началник. Според първичната информация, 42-годишният мъж, осъждан, имал уговорката да набира и транспортира девойки, които да дават платени полови услуги в казина и питейни заведения в Свиленград. На място, другите двама - заемащи информационни длъжности в два хотела – намирали клиенти за предлаганата „ услуга “. В хода на следствието са открити 11 девойки, употребявани от групата в разнообразни интервали от 2019 до началото на актуалната година.
Специализираната интервенция за секване на незаконната активност и задържане на участниците е извършена на 10 и 11 януари. Участвали са  чиновници на бранша БОП - Пловдив, Пазарджик и Смолян, с поддръжката на техни сътрудници от бранш БОП – Хасково и Кърджали и бранш БОП – Стара Загора. 
В резултат на взаимната работа тримата членове на незаконното съдружие са открити и арестувани на територията на Свиленград. Със заповед за полицейско задържане до 24 часа те са конвоирани до арестни пространства на ОДМВР – Пловдив. Открити и конфискувани са мобилни телефони, с които комуникирали. Клиент и медиатор са издирени и разпитани в качеството на очевидци. Разпитани, някои от тях пред арбитър, са и потърпевши девойки, едно от които е било открито на място. Продължават оперативните дейности за определяне и на други жертви на трафик, както и на възможни лица, имащи периферно и второстепенно отношение към незаконната активност на групата. 
След отчет на материалите по делото в Специализираната прокуратура, на тримата арестувани са повдигнати обвинявания. На всеки от тях е наложена мярка за неотклонение „ парична гаранция “ в размер на 10 000 лв..
Работата по цялостното документиране на незаконната активност на групата продължава от чиновници на БОП - Пловдив, Пазарджик и Смолян.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР