Разследването дали бившият личен адвокат на президента на САЩ Доналд

...
Разследването дали бившият личен адвокат на президента на САЩ Доналд
Коментари Харесай

Бившият адвокат на Тръмп готов да сътрудничи на специалния прокурор Робърт Мълър

Разследването дали някогашният персонален юрист на президента на Съединени американски щати Доналд Тръмп Майкъл Коен е направил банкови и данъчни измами се концентрира върху въпроса дали той е получил заеми на стойност 20 милиона $ за компании за таксиметрови услуги, които са били негова благосъстоятелност и благосъстоятелност на фамилията му, съобщи Българска телеграфна агенция, цитирайки вестник "Ню Йорк таймс ".

Освен това прокуратурата се пробва да откри дали той е нарушил закона за финансиране на предизборни акции, плащайки 130 000 $ на порноактрисата Сторми Даниълс, с цел да не приказва за своя хипотетична връзка с Тръмп. Ако бъдат предявени каквито и да било обвинявания на някогашния му помощник, президентът на Съединени американски щати ще понесе тежък удар. Федералните следователи в Ню Йорк се пробват да открият дали Коен е показал неправилна информация за размера на активите си, с цел да получи заемите от банките "Стърлинг нешънъл банк " и "Мелроуз заем юниън ", които работят с компании за таксиметрови услуги. Няма признаци банките да са понесли загуби от договорката. За банкови измами, които не са довели до загуби, рядко се повдигат обвинявания - само че това може да се случи, в случай че те имат връзка с друго дело, като в тази ситуация с Коен.

На този стадий от следствието към момента е допустимо Коен да се признае за отговорен, вместо да се изправи пред съда. Той е намеквал обществено и е заявявал категорично в частни диалози, че е податлив да каже пред прокурорите това, което знае, с цел да получи снизходително отношение. В подобен случай той евентуално ще би трябвало да даде информация на специфичния прокурор Робърт Мълър, проверяващ изказванията за съглашателство сред предизборния щаб на президента Тръмп и Русия за хипотетичната интервенция в американските избори през 2016 година.

Ако обаче Коен и прокуратурата не реализиран съглашение, държавното управление евентуално ще се опита да предяви обвинявания на юриста дълго преди изборите в средата на мандата, които предстоят тази година, отбелязва в. "Ню Йорк таймс ". В случай, че въпросът не се позволи до края на този месец обаче, прокуратурата евентуално ще изчака изборите да отминат - в сходство с неофициалната политика на министерството на правораздаването на Съединени американски щати да не повдига обвинявания по случаи, които могат да повлияят на решението на гласоподавателите, скоро преди изборите. След претърсването на жилището и офиса на Коен през април, някои от съветниците на Тръмп започнаха да считат следствието на юриста за по-опасно за президента от следствието на Мълър, напомня в. "Ню Йорк таймс ".
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР