Разследване в Ирландия за 500 кг кокаин на кораба на

...
Разследване в Ирландия за 500 кг кокаин на кораба на
Коментари Харесай

Проверяват телефоните на екипажа на „Верила“

Разследване в Ирландия за 500 кг кокаин на кораба на Домусчиеви
Сравняват следи от пакетите с дрога

Ирландските служби са назначили експертиза на телефоните на екипажа на българския транспортен съд “Верила ”, на който бяха открити към 500 кг кокаин. Така управляващите в северозападната европейска страна се надяват да схванат дали някой от моряците - 17 българи и един украинец, е имал връзка с наркобосове, на които трябвало да бъде доставена дрогата.

Както “Tруд news ” писа, корабът “Верила ”, благосъстоятелност на Параходство “Български морски флот ”, което е на братя Кирил и Георги Домусчиеви, бе арестуван в пристанище Фойнс на 19 декември. Дрогата била разпределена в обособени пакети, сложени във водонепроницаеми торби, а сред пакетите е имало избавителни житетки, с цел да се задържат на повърхността. Към тях бил прикачен и GPS предавател. Зьатова се допуска, че пратката е трябвало да бъде изхвърлена в морето и взета от наркобанда с различен кораб.

Мобилни и сателитни телефони, както и друго електронно съоръжение, открито на борда на плавателния съд ще бъдат изследвани за пръстови отпечатъци и ДНК доказателства. Те ще бъдат съпоставени с откритите следи върху пакетите с кокаин. Засега към момента няма арестувани и обвинени.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР