Разследване. 24 часа: Заместник на Нено Димов и служители от

...
Разследване. 24 часа: Заместник на Нено Димов и служители от
Коментари Харесай

Заместник на Нено Димов и служители от МОСВ на разпит; Касапинът на Андрея си купил маратонки с парите й

Разследване.

" 24 часа ":

Заместник на Нено Димов и чиновници от Министерство на околната среда и водите на разпит

Зам.-министърът на околната среда и водите Красимир Живков и четирима висши чиновници от дирекция " Управление на водите " в министерството ще бъдат привикани на разпит в понеделник по делото за водната рецесия в Перник. Някои от тях би трябвало да се явят в националното разследване, а останалите - в профилираната прокуратура на столичната ул. " Черковна ".

От 20 декември м.г., когато бе формирано делото за водата, до момента разпитите са над 50. Част от очевидците са виквани по 2 пъти за спомагателни въпроси и изчистване на несъгласия. Ако се наложи, ще се стигне и до очни ставки, сподели пред " 24 часа " върховен магистрат.

Очаква се още при започване на седмицата да стане ясно кои ще са другите обвинени по делото наред с министъра в оставка Нено Димов. Той бе арестуван на 9 януари след претърсвания в кабинета и дома му. В събота арбитър Цветан Колев го остави в ареста с претекста, че има заплаха на независимост да повлияее на очевидци, в това число и на свои някогашни подчинени. Димов ще е в килията до четвъртък, когато за свободата му дефинитивно ще се произнесе апелативният спецсъд.

Трагедия.

" Сега ":

Туристи откриха на Витоша мъртвец на изчезнала преди 12 дни жена

Туристи са намерили през днешния ден по обяд в региона на хижа " Алеко " на Витоша тяло на жена. От Министерство на вътрешните работи оповестяват, че самоличността на умрялата е открита, само че не споделят името, а единствено, че дамата е оповестена за търсене на 31 декември.

По първични данни става дума за самоубийство, а на мястото към момента се прави оглед.

Макар Министерство на вътрешните работи да не оповестяват името, данните съответстват с тези на 33-годишната Калина Петрова от София, която бе оповестена за търсене от нейните близки.

Младата жена изчезна на 31 декември в София, оставяйки 12-месечното си бебе при близки. За последно тя е била забелязана към 13:30 часа в столичния жк " Яворов ". Преди два дни беше открита колата й, паркирана във витошкия квартал " Драгалевци ", откъдето потегля пътека за хижа " Алеко ".

Здравеопазване.

" Дума ":

Нови земетресения в здравната система

Няколко месеца преди края на мандата си шефът на НЗОК доктор Дечо Дечев нападна министъра на опазването на здравето.

За обещаните от държавното управление 50 милиона лв. за заплати на сестрите шефът на НЗОК споделя, че е невероятно да се обещаят пари от държавния бюджет в модел, в който приходите на лечебните заведения са от действия. По думите му се прокарват лобистки закони - частните лечебни заведения са освободени от публични поръчки, а държавните и общинските не са, на НЗОК е неразрешено да изисква от частните лечебни заведения финансови индикатори за тяхната активност, а екипът на Министерство на здравеопазването още не е съумял да свърши националната осведомителна система.

Според доктор Дечев е нужна и метаморфоза на здравната каса.

" В няколко случая през годината каруцата беше сложена пред коня. Първият бяха тези прословути 50 млн. лева (за медицинските сестри-б.р.), че ще се дадат от бюджета на страната.

Убийство.

" Монитор ":

Касапинът на Андрея си купил маратонки с парите й

По-малко от денонощие след зверското ликвидиране на 18-годишната Андрея Асенова от врачанското село Галиче тежкото закононарушение е разкрито. Касапинът, който закла ученичката и се гаври с нея в спалнята й, се оказа малолетният й комшия. 17-годишният Аксел Олеков е направил цялостни признания след дълги увъртания и опити да отклони съмненията от себе си.

Но най-после се пречупил и разказал без капка страдание потресаващи детайлности за осъщественото от него закононарушение.

Той се промъкнал в къщата през прозорец в мазето и почукал на вратата на антрето. Тогава Андрея се пробвала да се обади на братовчед си, само че откакто не съумяла, отворила на Аксел. След къс диалог съседът й се нахвърлил да я бие, а след това я заклал. Пред проверяващите споделил, че я е изнасилил, откакто към този момент била мъртва.

Касапинът завел служителите на реда на мястото, където скрил уликите от закононарушението - нож, червен портфейл и ключовете от къщата на Андрея.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР