Разследване на водещия експерт по огнестрелни рани доктор Винсент ди

...
Разследване на водещия експерт по огнестрелни рани доктор Винсент ди
Коментари Харесай

Нова версия – Ван Гог не се е самоубил

Разследване на водещия специалист по огнестрелни рани лекар Винсент ди Майо демонстрира, че няма по какъв начин популярният художник Винсент Ван Гог да се е самоубил, каквато е формалната версия за гибелта му.

Според формалните данни Винсент Ван Гог се е прострелял самичък през 1890 година в житно поле, намиращо се край село, близо до Париж.

Доктор Винсент ди Майо преразгледал всички данни от хипотетичното самоубийство и стига до шокиращото изказване, че няма по какъв начин създателят да е стрелял самичък.

Пред Венити Феър ди Майо споделя, че съдбовната рана в тялото на художника не може да бъде породена от самонараняване. Експертът е уверен, че рана от самоубийство не може да наподобява по описания метод.

Според показанията на Пол Гаше младши, който е наследник на лекаря, огледал тялото на Ван Гог след самоубийството, огнестрелната рана на създателя е имала кафяв и виолетов ореол.

Тогава се е считало, че лилавият ореол е породен от близостта на револвера до гърдите на Ван Гог, а кафявият – от изгарянията от барута.

Доктор ди Майо обаче счита, че лилавият ореол няма огромно значени за определяне килъра. Той просто демонстрира, че жертвата е била жива часове наред след изстрела. Лилавият ореол се получава в следствие от подкожно кървене на кръвоносни съдове.

Специалистът счита, че кафявият ореол демонстрира мястото, откъдето е влезнал патрона в тялото. Ди Майо е уверен, че такава входна рана няма по какъв начин да се получи от близкото разстояние, от което се твърди, че се е прострелял Ван Гог.

Мистерия обаче си остава отговорът на въпроса – кой тогава е умъртвил именития художник?

В формалните сведения се споделя, че създателят е агонизирал 29 мъчителни часа преди да почине. Предният ден е поръчал бои, което за някои е удостоверение, че художникът нямал никакво желание да се самоубива.

Слухове, популяризирани малко след гибелта му, настояват, че Ван Гог е убит от група млади момчета. Мълвата за убийството на именития художник потегля от село Овер сюр Оаз, където той е живял в годините до гибелта си.

Източник: sanovnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР