Разследване на „Ню Йорк Таймс“ разкрива нови доказателства за ужасяващите

...
Разследване на „Ню Йорк Таймс“ разкрива нови доказателства за ужасяващите
Коментари Харесай

Нови доказателства: руски войници са екзекутирали мъже в Буча

Разследване на „ Ню Йорк Таймс “ разкрива нови доказателства за ужасяващите закононарушения, осъществени от съветската окупаторска войска в Буча в Украйна. Градът се трансформира в нарицателно за клането и убийството на цивилни без никаква причина от страна на съветската войска.

Град Буча, намиращ се покрай столицата Киев, беше краткотрайно окупиран от съветската войска след нейната инвазия на 24 февруари. Преди съветските войски да бъдат разгромени от украинските, те избиваха цивилни, чиито тела лежаха дни наред на улицата. Най-новото доказателство за военните закононарушения на Русия в Украйна е снимано от охранителна камера на 4 март.

„ Ню Йорк Таймс “ разгласява фрагментите, на които се вижда по какъв начин колона от 9 украински заложници минава улицата, до момента в който съветски боец е насочил оръжие против тях. Някои от заложниците са с ръце на главата. Секунди по-късно са екзекутирани. Телата им са захвърлени във вътрешния двор на постройка на улица „ Яблунска “ 144. Осем очевидци удостоверяват по какъв начин съветските бойци са отвели пленниците си до намираща се наоколо постройка, която са трансформирали във краткотрайна спонтанна база, и секунди по-късно са се чули изстрели. Пленниците по този начин и не се завръщат.

Видео, снимано с дрон на идващия ден, е и образно доказателство за свидетелските разкази. На него се виждат мъртвите тела на земята, а на метри от тях има транспортни средства с отличителните знаци на съветската войска. Снимки на телата на екзекутираните мъже, някои от които са с вързани зад тила ръце, получиха международно внимание, откакто украинската войска си върна град Буча. Москва, по остаряла своя традиция, отхвърля да има нещо общо с тези военни закононарушения и твърди, че са „ провокация и фалшификат “.

Но следствието на „ Ню Йорк Таймс “ потвърждава, че съветските бойци съзнателно са направили това и други военни закононарушения в Буча. В град Буча, намиращ се покрай украинската столица, са били изпратени два десантни полка съветски парашутисти (104-ти и 234-ти полкове). Различни доказателства сочат, че точно те са били в постройката, когато са екзекутирани украинските мъже. От началото на пълномащабната война на 24 февруари украинските управляващи са събрали доказателства за близо 12 000 военни закононарушения, осъществени от съветските окупаторски сили. Убити са 3668 цивилни, измежду които и 245 деца. Руската войска безсистемно нападна цивилни здания, изнасилва деца и дами и убива невъоръжени жители.

New evidence — including three videos obtained by The New York Times — shows how Russian paratroopers rounded up and executed at least eight Ukrainian men in Bucha on March 4, a likely war crime.

— The New York Times (@nytimes)
Drone video taken a day later in Bucha, March 5, Russians and nearby bodies of civilians.
— NO WAR! (@Milan8662)
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР