Разследване на Европейската служба за борба с измамите (ОЛАФ) разкри

...
Разследване на Европейската служба за борба с измамите (ОЛАФ) разкри
Коментари Харесай

Унгария е заподозряна в нецелесъобразно използване на еврофондове

Разследване на Европейската работа за битка с измамите (ОЛАФ) разкри " съществени нередности " и случаи на спор на ползи в контракт за създаване на улично осветяване на маджарски общини, който е съфинансиран с европейски фондове, съобщи " Франс прес ", представена от Българска телеграфна агенция.

Службата не показва имена на забъркани лица, само че съгласно икономическия вестник " Уолстрийт джърнъл " унгарската компания " Елиос иноватив ", която е спечелила множеството от тези търгове сред 2011 и 2015 година, по това време е била съсобственост на зетя на премиера Виктор Орбан, Ищван Тиборц.

В изказване ОЛАФ оповестява, че е предала окончателния си отчет и рекомендациите си на унгарското правораздаване и прецизира, че противоречивите търгове обгръщат 35 плана за възобновяване на улично осветяване под егидата на министерството на околната среда и енергетиката.

Унгарската основна прокуратура съобщи, че е получила рекомендациите на ОЛАФ и ги е предала на способените магистрати.

Говорител на унгарското държавно управление съобщи, че Будапеща поддържа ново следствие на въпроса и добави, че търговете са били проведени при ръководството на предходното ляво държавно управление.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР