Разследване може да спре погребението на Ангел Христов – Геле,

...
Разследване може да спре погребението на Ангел Христов – Геле,
Коментари Харесай

Разследване може да спре погребението на Ангел Христов – Геле

Разследване може да спре погребението на Ангел Христов – Геле , съобщи кореспондент на " Фокус “ . Късно нощес стана ясно, че единият от " Братя Галеви “ е умрял от инфаркт, а опелото му е планувано за през днешния ден в една от черквите в Дупница. Това може и да не се случи, тъй като е почнало следствие по отношение на гибелта на Геле и метода на прибирането му в България.

Ангел Христов е роден в Сандански през 1969 година. Постъпва през 1990 година в профилирания отряд за битка с тероризма в София. Там се среща с Пламен Галев. Няколко години работят дружно в структурата на Министерство на вътрешните работи и то в едни от най-елитните служби – Специализирания отряд за битка с тероризма и Национална работа за битка с проведената престъпност. По-късно заемат длъжности в други структури на силовото министерство.

Двамата напущат системата през 1998 година. За известно време са отвън България, а през 2000 година се връщат в дупнишкото село Ресилово, където построяват огромно имение. Започват разкриването на голям брой компании. Техни компании печелят публични поръки, оповестени от локалната власт в Дупница.

През 2009 година Ангел Христов, дружно с Пламен Галев, се впускат в политиката. Двамата са кандидат-депутати. Те тогава са в ареста, пуснати под гаранция поради присъединяване им в предизборната акция. През същата година Христов, дружно с Галев са привлечени като обвинени за основаване и управление на незаконна група. През 2010 година Окръжният съд в Кюстендил ги признава за невиновни. Софийски апелативен съд, през 2011 година анулира присъдата на съда в Кюстендил и постановява за Ангел Христов 5 години затвор, санкция от 7 хиляди лв. и конфискация на ¼ от имуществото му. Присъдата е доказана от Върховния касационен съд през 2012 година. Според правосъдния състав Христов е образувал и взел участие в незаконната група. Присъдата не е приведена в осъществяване, тъй като Христов и Галев се укриват и са оповестени за търсене с алена бюлетина от Интерпол.

През 2021 година Окръжният съд в Кюстендил почете по-голямата част от настояванията за лишаване в интерес на страната на нелегално добито от Пламен Галев, Ангел Христов и техните съпруги имущество, по делото, което Комисията за противопоставяне на корупцията и лишаване на нелегално добито имущество /КПКОНПИ/ води против " Братя Галеви " и техните съпруги. Искът е на обща стойност 4 250 189 лева Съдът почита част от исковете, в общ размер на 2 474 582 лева.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР