Разследван от ДАНС за укривана на доходи и праве на

...
Разследван от ДАНС за укривана на доходи и праве на
Коментари Харесай

Само във Фрог: Разследван от ДАНС за пране на пари бивш шеф на НАП кандидатства за КПКОНПИ

Разследван от ДАНС за укривана на приходи и праве на пари някогашен началник на НАП- Пловдив кандидатства за чиновник в КПКОНПИ. Става дума за Николай Брънчев, станал основен воин в секретната разработка „ Хиени “ на ДАНС, оповестена само във Фрог нюз.
че против Брънчев са добити оперативни данни за корупционни дейности и пране на пари. Любопитното е, че следващ инспекционен акт потвърждава тезата на сътрудниците от родното ФБР. Магистратите от Административен съд-София се съгласяват с констатациите на данъчните. В правосъдното решение от март 2017 година те означават: „ В хода на проверката са открити данни за укрити доходи по смисъла на член 122, алинея 1 на Данъчно-осигурителен процесуален кодекс. Впоследствие, на по-горна правосъдна инстанция, Брънчев печели делото, атакувайки ревизионния акт с възражението за „ изтекла отминалост “.

По мотив решението на Брънчев да се яви за работа в КПКНОПИ, ексшефът на звеното в ДАНС-Пловдив Асен Стефанов отбелязва във Facebook: „ Днес в уеб страницата на КПКОНПИ откривам, че един от позволените до конкурс претенденти за Началник на Териториалния отдел на Комисията в Пловдив се споделя Николай Брънчев. И си мисля – не, няма по какъв начин това да е оня Николай Брънчев – някогашния шеф на Търговско дружество на Национална агенция за приходите - Пловдив, който с няколко подписа подари към 9 млн. лева от държавния бюджет на играчите от „ аферата „ Младо вино “. На който при започване на 2013 година отказахме достъп до класифицирана информация поради укриване на данни и даване на погрешни такива по време на изследването. И за фрапантно разминаване сред декларирани приходи и изхарчени пари /откъде ли пък ги взе?/.

Няма по какъв начин да е той – приетия за отговорен през 2014 година от Пловдивския областен съд за осъществено закононарушение по член 313 от Наказателен кодекс – подаване на декларация с погрешно наличие за отбягване заплащане на дължими налози. Не е допустимо това да е същото лице, за което Административен съд - София град и Върховен административен съд удостоверяват констатации в инспекционен акт на Национална агенция за приходите, че са " открити данни за укрити доходи по смисъла на член 122, алинея 1 на Данъчно-осигурителен процесуален кодекс " и че " направените разноски от лицето и от обвързваните с него лица по § 1, т. 3, писмен знак " а " от ДР на Данъчно-осигурителен процесуален кодекс очевидно и значително надвишават размера на заявените получени средства ".

Преди време медията ни разкри, че във връзка с създаването „ Хиени “ Брънчев е бил предизвестен от прокурор от локалната окръжна прокуратура. Нещо повече, магистратът му е дал упътвания по какъв начин да се държи и настрана от това е потърсил проверяващия, с цел да извади от калта шефа на Национална агенция за приходите. След като прихващат къртицата със СРС, контраразузнавачите вземат решение да осведомят за това тогавашния основен прокурор и сегашен началник на КПКОНПИ Сотир Цацаров. По случая, обаче не е подхванато безусловно нищо. Това дава мотив на проверяващите да считат, че като нищо Николай Брънчев ще стане формален герой против корупцията.

Асен Стефанов приключва във Фейслук: „ Изобщо не си мислех по този начин. Знаех, че е той – изваден от нафталина, подготвен на всичко – явно подобаващ. На 08.03.2021 година /ех, че празник/ в 14:00 часа в постройката на Комисия за противопоставяне на корупцията и за лишаване на нелегално добитото имущество, гр. София, пл. „ Св. Неделя “ № 6, ще се организира първата част от състезанието – Николай ще взема решение тест. Преди заключителното изявление Николай би трябвало да премине „ първична инспекция за честност, според Правилата за осъществяване на инспекциите за честност на чиновниците в КПКОНПИ “. Успех, Брънчев, триумф, Николай! И шанс. Че в листата откривам и други подобаващи претенденти. От друга страна, „ шеф на териториален отдел “ ми се коства много „ ниска топка “. Добра стъпка би била Директор на ДАНС-Пловдив, примерно. Опитай, някогашните обекти в този момент там са с преимущество ".

Екип на Фрог нюз
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР