Разследва се мащабна схема за незаконно погребване след задържането на

...
Разследва се мащабна схема за незаконно погребване след задържането на
Коментари Харесай

Три възрастни жени и 4-ма мъже са заровените край Банкя

Разследва се огромна скица за нелегално погребение след задържането на 51-годишен привиден траурен сътрудник през вчерашния ден.

Това разясни през днешния ден пред бТВ Христо Кръстев - прокурор и представител на Софийска градска прокуратура.

Има съмнения, че арестуваният не е работил самичък и че няма професионална подготовка за погребалната активност, сподели Кръстев, който до неотдавна бе известен в медийното пространство като представител на нарочената за закриване спецпрокуратура.

Тепърва ще се открива и дали има още нелегално заровени.

Засега са открити 7 тела, като единствено един мъж сигурно е разпознат.

Няма и данни за насилствена гибел, само че и това в допълнение ще се ревизира, добави Кръстев.

Знае се, че за една от фиктивните кремации мъжът е взел 1000 лв.. 3 дами и 4 мъже са заровените в гората край Банкя, които са открити досега.

Арестуваният не е признал за осъщественото действие и отхвърля да дава пояснения по случая. Той обаче има минали престъпни регистрации за безчинство и каране в нетрезво положение, разясни прокурор Христо Кръстев.

Той добави, че към днешна дата няма данни да е подаван сигнал в прокуратурата по отношение на осъществявани закононарушения, свързани с погребалната активност от страна на обвинения.

Иначе сега ежечасно се получават сигнали за подозрение, че може умряли близки да са заровени без кремация. Има и съмнения и се проверява има ли още сходни случаи, сподели обвинителят от СГП.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР