Разследва се инцидент в Швеция, при който бе застрелян 20-годишен

...
Разследва се инцидент в Швеция, при който бе застрелян 20-годишен
Коментари Харесай

Застреляха мъж със Синдром на Даун в центъра на Стокхолм

Разследва се случай в Швеция, при който бе убит 20-годишен мъж със Синдром на Даун в центъра на Стокхолм. Преди това той държал пистолет-играчка.
Започнало е следствие, а полицията стана обект на рецензии, съобщи ДПА.
Мъжът, който страдал и от аутизъм, избягал през вчерашния ден от жилището на татко си и носел оръжие-играчка.
Полицията показва, че стрелбата е станала при "заплашителна обстановка " и че мъжът не се е подчинил на заповед да остави оръжието, което чиновниците на реда помислили за същинско.
Прокурорът Мартин Тиден съобщи, че във връзка със стрелбата се води следствие за допустимо погрешно държание.
Най-малко двама служители на реда са разкрили огън.
Майката на мъжа сподели по Шведското радио, че фамилията е потресено и че синът й, който имал усложнения с говора, бил "най-милият ". "Той се майтапеше с хората и беше необикновено отзивчив ", съобщи тя.
Елизабет Сандлунд от Шведската национална асоциация на хората с умствена непълнота, която е майка на момиче с сходно увреждане, сподели, че е "смаяна и потресена " от случая. "Знам какъв брой спонтанни могат да бъдат тези младежи. Не е необичайно някой да реши да побегне с играчка измежду нощ, даже да е дете в тяло на възрастен ", сподели тя.
Шефът на стокхолмската полиция Улф Йохансон съобщи, че казусът е доста драматичен, само че не разяснява следствието. Той обаче сподели "от опит ", че от време на време за секунди би трябвало да се вземат доста сложни решения при неразбираеми и много напрегнати обстановки за секунди. От началото на годината в Швеция са починали шестима индивида при полицейски стрелби.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР