Разследва е дейността на организирана престъпна група, занимавала се със

...
Разследва е дейността на организирана престъпна група, занимавала се със
Коментари Харесай

Иван Гешев: Искана е такса спокойствие от фирми за бързо хранене и ресторанти в област Бургас

Разследва е активността на проведена незаконна група, занимавала се със събиране на такса успокоение от заведения за хранене и компании за бързо хранене. Това сподели пред Българска национална телевизия заместник-главният прокурор Иван Гешев.

Спецслужбите задържаха през вчерашния ден шефа на Областната дирекция за сигурност на храните в Бургас и шестима негови подчинени. 

„ Дейността на тази група до този миг, съгласно това, с което разполагаме като доказателства по досъдебното произвеждане, е в две съществени посоки. Едното е в една незаконна матрица, която съдържа и в делата, които сме водили против чиновници на митниците, на Национална агенция за приходите и на Министерство на вътрешните работи, а точно за хора, взимащи така наречен по този начин успокоение, с цел да не изпълнят служебните си отговорности “, съобщи Гешев.

„ Втората активност е обвързвана с това, че част от управлението на дирекцията импровизирано стои зад една компания, чиято активност е за подписване на контракти с разнообразни заведения за хранене, заведения за бързо хранене. Има разнообразни скотски боклуци “, добави той.

„ Заради задължението за подписване на контракти за изкупуването им са подписани фиктивни контракти, без да се прави активност, като чиновниците на Областната дирекция за сигурност на храните са „ стимулирали “ по верния метод разнообразни предприемачи на територията на региона за контракти, без компаниите да имат софтуерната опция за заличаване на тези боклуци “, изясни заместник-главният прокурор. 

„ Част от управлението на БАБХ – Бургас седи импровизирано зад една компания, чиято активност е заличаване на боклуци от скотски генезис. Тя няма капацитета да реализира тази активност. Осъществяван е рекет и не се прави никаква услуга “, посочи той.

„ Държавните служби са за това да подкрепят жителите и бизнеса, а не с цел да ги стимулират да им заплащат по този метод “, сподели още Гешев.

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР