Разширяването на обхвата на зеления сертификат в Италия доведе до

...
Разширяването на обхвата на зеления сертификат в Италия доведе до
Коментари Харесай

Изискването за зелен сертификат за работещите в Италия доведе до бум на ваксинации |

Разширяването на обсега на зеления документ в Италия докара до увеличение на интереса към имунизирането против ковид, съобщи Франс прес. В съпоставяне с миналата седмица има скок от 20 на 40 % на записаните часове за слагане на първа имунизационна доза, разгласи Франческо Филюоло, координаторът на имунизационната акция на Италия.

Близо 41 милиона души в Италия имат цялостен имунизационен цикъл, което е близо 76 % от хората над 12 години.

По-рано през седмицата управляващите взеха решение зеленият документ да се изисква на всички работни места. Мярката влиза в действие от 15 октомври. Сертификатът е или документ за приключен имунизационен цикъл, или документ за негативен тест за ковид, или документ за прекарана коронавирусна болест. Зеленият документ влезе в деяние в Италия на 6 август за културни и спортни обекти и за заведения. Постепенно използването му стартира да се уголемява и обхвана учебните заведения и вътрешния превоз.
За медици и здравни служащи имунизацията се изискваше още преди влизането в деяние на документа.

За хората, които по медицински аргументи не могат да се имунизират, тестванията за ковид ще са безвъзмездни.

Междувременно в Германия също има от ден на ден ограничавания за неимунизираните и от ден на ден независимост за ваксинираните против COVID-19 и преболедувалите вируса. Продължава да има разминавания в тактиките на обособените провинции, само че една не дребна част от тях взеха решение да одобряват по този начин наречения 2G модел. Това значи, че на публични места като заведения за хранене и кина да вземем за пример притежателите имат властта да решат да позволяват единствено имунизирани и преболедували, а останалите да останат пред вратата, даже и с отрицателен тест.

Изключения от разпоредбите има за деца под 12 години и хора, които по медицински аргументи не могат да се имунизират. И още една смяна влизаща в действие от 11 октомври в Германия – тестванията за Корона вирус стават платени.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР