Разширяването на капацитета на новосъздадената социална градина за възрастни хора

...
Разширяването на капацитета на новосъздадената социална градина за възрастни хора
Коментари Харесай

Единодушно съгласие за разширяването на социална градина „Грижовник“

Разширяването на потенциала на новосъздадената обществена градина за възрастни хора с деменция „ Грижовник “ беше утвърдено в изключителна докладна бележка на кмета Димитър Николов. Причината е нуждата от навреме подаване на предлагането по план „ Красива България “ и съблюдаване на крайния период – 15 март.

Новата обществена услуга започва пилотно с потенциал 10 индивида в постройката на Домашен обществен патронаж на ул. „ Иван Богоров “ № 20. Бургас стана първият град в страната, предлагащ целодневни грижи от експерти за възрастни хора с деменция.

Услугата е обвързвана с грижата за живота и здравето на жителите, по тази причина се планува потенциалът й да сенадгради с благоприятни условия за включване до 30 индивида.Помещенията, в които новите услуги започват не са задоволително огромни. Товапосочи още в докладната бележка кметът Николов.

Намерена е постройка – общинска благосъстоятелност, която да разреша освен грижа за по-голям брой консуматори, само че и опция за разрастване на целия набор от действия, в това число и опция за занимания и извършения навън.

Зданието е на някогашна детска градина в село Твърдица. То има постоянна структура, само че е нужен главен ремонт на покрива, както и на вътрешните пространства. Община Бургас би трябвало да съфинансира поправянето на покривната структура на постройката за присъединяване в процедурата.

Социална градина „ Грижовник “ е основана в отговор на регистриран важен обществен интерес и нужда от целодневен престой на хора над 50 години, диагностицирани с деменция от друг генезис. Целта е те да получават професионална грижа в приятна и отзивчива атмосфера, с обезпечени занимания и благоприятни условия за разширение на обществените контакти.

Услугата ще даде опция на околните да продължат да упражняват своята трудова активност, без терзания и ще понижи настаняването в обществени домове, създаващо чувство за занемаряване и ще предложи на потребителите внимание и почитание към тяхното положение и потребности.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР