Разширяването на ЕС остава ключова политика, главната цел е запазването

...
Разширяването на ЕС остава ключова политика, главната цел е запазването
Коментари Харесай

Цвета Караянчева: Разширяването на ЕС остава ключова политика

Разширяването на Европейски Съюз остава основна политика, основната цел е запазването на сигурността и просперитета на целия континент. Това сподели ръководителят на Народното събрание Цвета Караянчева на откриването на Пленарната среща на Конференцията на комисиите по европейски въпроси на парламентите на Европейски Съюз.

Председателството ни съумя да сложи главен акцент и да върне вниманието върху интеграцията на Западните Балкани, съобщи тя.

Конференцията се организира в края на Председателството на Съвета на Европейски Съюз. Поехме Председателството във време на огромни провокации в Европа и светащ. България способства интензивно за реализиране на задачите в триото България-Австрия-Естония. Парламентът стана хазаин на шест значими срещи, платформа за съдействие сред националните парламенти и Европейския парламент, съобщи ръководителят на Народното събрание.

Продължава значимият спор за осъвременяването на политиката за доближаване и за кохезионната политика. Подкрепяме предлагането за основаване на по-тесен съюз на страните от Европа. Основно наше обвързване остава изработването на законодателство, което дава отговор на ползите на европейските жители, сподели още Цвета Караянчева.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР