Разширяването на енергийния остров на ТЕЦ Бурштин заради строителството на

...
Разширяването на енергийния остров на ТЕЦ Бурштин заради строителството на
Коментари Харесай

Строителството на енергийния мост „Украйна – ЕС“ е нецелесъобразно, според „Укренерго“


Разширяването на енергийния остров на Топлоелектрическа централа Бурштин поради строителството на енергиен мост „ Украйна – Европейски Съюз “ е нецелесъобразно, излиза наяве от прессъобщение на компанията „ Укренерго “.

„ Днешната обстановка, при която разширението на „ острова на Бурштинската Топлоелектрическа централа “, поради строителството на енергиен мост „ Украйна – Европейски Съюз “ е нецелесъобразна както от икономическа позиция, по този начин и в подтекста на интеграцията на енергийната система на Украйна към мрежата на континентална Европа (ENTSO-E) “, оповестява пресслужбата на компанията. Както се отбелязва, промяната на пазара на електрическа енергия и интеграцията на украинската енергосистема към ENTSO-E планува обединяване на европейския и украинския пазари на електрическа енергия на правилата на прозрачността, конкуренцията, икономическата прелест и политическата безпристрастност.

„ Дори сполучлива реализация на плана за строителството на енергиен мост „ Украйна – Европейски Съюз “ ще остави изолиран енергийния пазар на Украйна от европейския пазар на електрическа сила и няма да обезпечи условия за конкуренция на вътрешния пазар. В реалност, съгласно резултатите ще се отвори единствено една опция – износ на електрическа енергия от един блок на Хмелницката АЕЦ за една частна компания “, означават от „ Укренерго “.

Единствената опция да се усили конкуренцията и да се позволен европейски играчи на украинския пазар в къси периоди е строителството на мрежа с мощ 600 МВт на границата на обединената енергийна система на Украйна и островът на Бурштинската Топлоелектрическа централа, считат от „ Укренерго “.

„ Този план може да бъде сбъднат за 2,5 години, а ориентировъчните разноски са до 150 млн. $. Очакваният стопански резултат за Обединената енергийна система на Украйна отще през първата година от употребата може да е от порядъка на 150 млн. $. Така че този план може да се откупи още преди цялостната синхронизация с ENTSO-E “, се споделя още в известието.
Източник: 3e-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР