Разширяването на договорно-правната база между нашите две страни ще допринесе

...
Разширяването на договорно-правната база между нашите две страни ще допринесе
Коментари Харесай

През първите седем месеца стокообменът между България и ОАЕ възлиза на 85.7 млн. долара

Разширяването на договорно-правната база сред нашите две страни ще способства за активизиране и улеснение на контактите в доста области. Това съобщи министърът на стопанската система Емил Караниколов по време на среща с Н. Пр. Мариам Ал Мехейри, държавен министър по сигурността на храните на Обединените Арабски Емирства.

Министър Караниколов посочи, че за първите седем месеца на тази година стокообменът сред България и ОАЕ възлиза на 85.7 млн.щ.д., от които българският експорт е 66.8 млн.щ.д., а вносът е 18.9 млн. $. „ Изразявам удовлетворение от активизирането през последните години на българо-емиратските връзки. Убеден съм, че са налице предпоставки за развиване на взаимноизгодно съдействие в редица перспективни за двете страни области, като хранително-вкусовата индустрия и селскостопански артикули, строителни материали, козметичен бранш и туризма “, акцентира Караниколов.

По време на срещата се разиска и опцията за осъществяване на Първата сесия на българо-емиратската междуправителствена Смесена комисия в София и съпътстващ двустранен бизнес конгрес напролет на 2019 година „ Съществуват необятни благоприятни условия и предпочитание, както на български, по този начин и на емиратски компании, за задълбочаване и диверсифициране на двустранното съдействие “, уточни Караниколов.
Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР