Разширяването на бизнеса в Бургас е наложило създаването на автобусна

...
Разширяването на бизнеса в Бургас е наложило създаването на автобусна
Коментари Харесай

Нови автобуси радват бургазлии, но цената на билета не е по вкуса им

Разширяването на бизнеса в Бургас е наложило основаването на автобусна линия до " Пети километър ". Тя ще транспортира хората, които работят в новосъздадените компании в тази част на града. Мястото е на изхода на Бургас в посока София.
Линия № 5А към момента е пробна. Тя ще обслужва Северна промишлена зона и ще работи единствено през делничните дни. От началото на месец юли ще обслужва региона по разписание:
1. В утринните часове, то е от Терминал Изгрев: 06:40; 07:10; 07:40 и от 5-ти километър: 06:50; 07:20; 07:50
2. Следобед рейсовете потеглят от Терминал Изгрев: 17:05, 17:30
и от 5-ти километър: 17:15, 17:40 часа.
Пътуващите по линията могат да употребяват електронни карти за градския превоз или билети, които ще продава водачът на рейса. Те могат да се възползват от опцията да пътуват с един билет в границите на 45 минути от една до друга линия. В региона на Терминал " Изгрев " може да се прави прехвърляне по линиите Б1 и Б11, рейсове с номера 11, 12 и 15, които стопират по улица " Транспортна ".
Въпреки улеснението, доста бургазлии не са удовлетворени от цената на билета за градския превоз. Това стана мотив, група общински съветници да входира докладна бележка за понижаване цената на билетите и картите за градския превоз в Бургас. Мярка се подхваща поради жители, които са създали подписка по този мотив. Те показват неодобрение от качеството на услугата от общинския транспортьор и считат, че цените би трябвало да бъдат понижени. Общинските съветници, кото са вносители на предлагането, имат наблюдения от други градове в страната, като Пловдив и Варна, където цените на билетите и картите за градския превоз са по-ниски. Тяхното предложение е в Бургас, цената на билета да е един лев. Имайки поради настояванията на жителите, съветниците упорстват цените на картите също да бъде поправена.
 
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР