Разширяване обхвата на ваксинацията в страната, състоянието на общинските болници

...
Разширяване обхвата на ваксинацията в страната, състоянието на общинските болници
Коментари Харесай

Стойчо Кацаров: Най-ниските цени на клинични пътеки ще бъдат увеличени

Разширяване обсега на имунизацията в страната, положението на общинските лечебни заведения и методите, по които могат да бъдат подкрепени в изискванията на COVID-19 разискаха на среща през днешния ден, 31 май, министърът на опазването на здравето доктор Стойчо Кацаров и представители на Националното съдружие на общините в Република България.

Министър Кацаров уточни, че страната ни е осигурила задоволително ваксини от всички типове. " Трябва да насочим напъните си да слагаме наличните количества ваксини. Министерство на здравеопазването е готово да сътрудничи на общините, с цел да увеличим ваксиналното покритие по места. Вече е основана организация, при нужда, мобилни екипи на РЗИ да имунизират трудноподвижни хора и лица в отдалечени региони, а на здравните посредници разчитаме за обгръщането и на малцинствените групи ", добави здравният министър.

По отношение на процедурата за непосредствено даване на безплатна финансова помощ " Мерки за справяне с пандемията " доктор Кацаров разяснява, че е имало закъснение в осъществяването, само че се работи интензивно, с цел да се спазят периодите. " Това е предпочитано за нас, с цел да могат лечебните заведения, които действително лекуват COVID-19, да получат ново съоръжение, да извършат ремонтни действия и по този метод да бъдат готови за възможна нова вълна ", съобщи министърът. Предстои критериите и методология за асортимент на лечебните заведения, които ще бъдат включени в плановото предложение, да бъдат изменени, стана ясно още от думите на доктор Кацаров.

По време на срещата министърът заяви, че най-ниските цени на клинични пътеки, по които работят най-вече общинските лечебни заведения, ще бъдат увеличени.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР