Разширяване на зелената зона от центъра на София на изток

...
Разширяване на зелената зона от центъра на София на изток
Коментари Харесай

Район "Слатина" предлага разширяване на зелената зона с 6300 паркоместа

Разширяване на зелената зона от центъра на София на изток до ул. " Слатинска " предлага районната администрация на " Слатина ". Проблемите с паркирането на коли по тесните улици на кварталите " Редута ", " Яворов " и " Христо Смирненски " накара жителите да изискат тази непопулярна мярка.

Анкета с жителите на " Слатина ", която се организира до 30 ноември 2019 година, сподели, че искащите да има платено паркиране в кв. " Редута " са 57% или 25 572 гласа. Против бяха дали своят вот 43% - 19 008 гласа.

На друга анкета, извършена от април до юни 2018 година, за платена зона в жк " Яворов ", съгласните бяха 4673 против 2434 срещу.

На последното съвещание на общинската транспортна комисия, извършено на 23 декември, Румяна Милова, краткотраен изпълнителен шеф на Центъра за градска подвижност (ЦГМ) разгласи, че се възнамеряват още 5000 нови платени паркоместа в цяла София.

Проектът на регион " Слатина " е сегашната зелена зона, която е от центъра до бул. " Ситняково ", да се разшири с 6300 паркоместа в посока изток до ул. " Слатинска " и ул. " Иван Димитров-Куклата ". На юг тя стига до бул. " Цариградско шосе " в сектора до ул. " Христо Чернопеев " и оттова по бул. " Шипченски проход " на изток до ул. " Иван Димитров-Куклата ". На север границата на новата зелена зона се предлага да е до ул. " Боян Магесникът ".

Общинската траспортна комисия не взе съответно решение по предлагането, защото не са приключили публичните разисквания. Ако те приключат с преобладаващо позитивно мнение, зелената зона може да се осъществя доникъде на 2020 година, разяснява Румяна Милова за " 24 часа ".

По процедура следва предлагането на регион " Слатина " да се внесе в Столичния общински съвет (СОС) и да влезе първо в дневния ред на транспортната комисия, а след това и в други комисии. Ако бъде одобрено от общинските съветници, точката би трябвало да бъде гласувана на сесия на СОС.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР