Разширяване на пътните платна с още две, изграждане на велоалея,

...
Разширяване на пътните платна с още две, изграждане на велоалея,
Коментари Харесай

Покриването на река Енчова в Шумен е в ход

Разширяване на пътните платна с още две, създаване на велоалея, тротоари и зелена повърхност – планува стартиралия към този момент план за покриване на река Енчова, в региона на ул. “Марица “ - от кръстовището на някогашния Пети полк до кръстовището на детска ясла Номер 6. Проектът планува и улеснение на трафика, посредством разширение на кръговото кръстовище. Toва изясни на място, по време на ревизия на строителните действия, кметът на Шумен Любомир Христов.

„ По този метод ще облекчим трафика,както за излизане от Шумен, по този начин и за тези, които са на територията на града “, акцентира градоначалникът.

Предвиждат самата река да бъде вкарана подземен в специфични тръби.



„ Това са железни тръби, които са немско произвеждане, особено за такива решения – обстановки с покриване на реки. Ще се издълбае още малко това корито и ще бъдат положени тези тръби, върху тях ще има насип и по-късно асфалтиране. На избрани места ще има ревизионни отвори “, изясни зам.-кметът по строителство инж. Боян Тодоров.

Проектът, който е на стойност 2,8 млн. лв. ще бъде финализиран до края на годината. Успоредно с това в по-горната част на реката коритото ще бъде поправено, а брега, укрепен.
Източник: dnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР