Разширяване на обхвата на изследванията, повишено проследяване на контактите на

...
Разширяване на обхвата на изследванията, повишено проследяване на контактите на
Коментари Харесай

ЕК чака следваща вълна от COVID-19, излезе с нови препоръки

Разширяване на обсега на проучванията, нараснало следене на контактите на инфектираните и на надзора от страна на здравните управляващи за разкриване на огнищата и ограничение на разпространяването на болестта - това са част от оповестените през днешния ден от Европейската комисия незабавни краткосрочни ограничения за подсилване на готовността на европейските здравни системи за нова вълна от COVID-19. Необходима е непрекъсната зоркост и подготвеност за бързи дейности от страна на комисията и на страните от Европейски Съюз, с цел да може разпространяването на заболяването да бъде овладяно, а новите общи ограничавания на свободата на придвижване да бъдат избегнати, се показва в известието на Европейска комисия.

 

Комисията приема и решение за подсилване на съвместимостта на мобилните приложения за следене на инфектираните и предупреждаване сред страните в Европейски Съюз.

Втора вълна на епидемията от COVID-19 е неизбежна, съобщи еврокомисарят по опазването на здравето Стела Кириакидис. Важно е при последваща карантина да се подходи по-умно, добави зам.-председателят на Европейската комисия Маргаритис Схинас на взаимна конференция във връзка ограниченията, които комисията предлага по този въпрос, съобщи Българска телеграфна агенция.

Националните противоепидемични ограничения би трябвало да бъдат съобразени с особеностите на популацията, в това число културологични, с цел да има публично доверие, уточни той. Това не е най-светлият час за Европейски Съюз, означи Схинас във връзка неналичието на приложение на досегашните рекомендации на комисията.

Първоначално, държавните управления в Европейски Съюз действаха под натиска на невиждана рецесия. По-късно те осъзнаха взаимосвързаността, потребността единният пазар да доставя питателните вериги, сезонните служащи да могат да пътуват, страните дружно да купуват медикаменти и защитни средства, означи той.

Всяка година сезонният грип основава напън над европейските здравни системи, по тази причина призоваваме страните в Европейски Съюз да обмислят дейности това да се предотврати, да вземем за пример с нараснал достъп до ваксини, с по-ранно начало на акциите за имунизиране и с разширение на обхваната на тези акции, с публични поръчки за доставяне с лекарствени произведения. Скоро се чакат насоките за това от Европейската организация за попречване и контрол на болесттите, уточни Схинас.

Няма страна от Европейски Съюз, където епидемията да е изчезнала, съобщи Кириакидис. Тя посочи, че още договаря с производителя на лекарството ремдесивир, което форсира възобновяване от новата заразна болест. По нейните думи лекарството е доставено в Европейски Съюз, а новите количества, които в този момент се договарят, ще бъдат разпределени сред европейските страни съгласно потребностите.

В пакета с нови указания, показани през днешния ден, Европейска комисия предлага още обезпечаването на доставяне с персонални защитни средства, медикаменти и здравни произведения да става посредством взаимни процедури за поръчки при изключителна конюнктура и стратегически ресурси на Европейски Съюз. Препоръчва се поддържане на бърз достъп до средства за бързо деяние в региона на публичното здраве, без да се подценяват други области на опазването на здравето, в това число посредством финансова поддръжка за преноса на здравни служащи и пациенти сред страните от Европейски Съюз и координиране на разполагането на екипи и съоръжение за незабавна здравна помощ в страните, подали искане по механизма за гражданска отбрана.

Според Европейска комисия страните би трябвало да стартират да обменят данни за въздействието от връщането на карантината, да бъде обезпечена поддръжка за уязвими хора, психосоциална поддръжка.

Пандемията от COVID-19 оказа невъобразим напън върху всички страни по целия свят. В доста страни заболяването се популяризира всеобщо. Европейски Съюз вкара ограничения за намаляване на социално-икономическите въздействия, като поддържане на вътрешния пазар, поддръжка за превозвачите и работещите в туризма, отбрана на заетостта и поддръжка за здравните услуги за уязвими хора, показват от Брюксел.

Държавите от Европейски Съюз от ден на ден съгласуват своите дейности, което е безусловно належащо, с цел да може епидемиологичната конюнктура да бъде овладяна. Мерките в региона на публичното здраве, подхванати от страните, спомогнаха за понижаване на броя на новозаразените до търпимо за здравните системи ниво. Това страна разреши последователното унищожаване на другите наложени ограничавания и възобновяването на множеството действия, регистрира комисията.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР