„Разширяваме услугите, които гражданите и бизнесът могат да получат по

...
„Разширяваме услугите, които гражданите и бизнесът могат да получат по
Коментари Харесай

Фандъкова: Подготвяме система за електронни разрешения за строеж

„ Разширяваме услугите, които жителите и бизнесът могат да получат по електронен път. Системата за електронно издаване на позволение за градеж към този момент се създава. Това е още една мярка за повече гласност и надзор “. Това сподели претендентът за кмет на София Йорданка Фандъкова, издигната от коалиция ГЕРБ-СДС. Тя участва по покана на претендента за кмет на регион „ Връбница” Младен Младенов на среща с представители на бизнеса. В срещата участваха и основният проектант на София Здравко Здравков и претендентите за общински съветници Християн Петров и Владимир Данаилов.

Целта ни е до края на годината да обвържем с парцела издадените административни актове за нелегално строителство, за пускане на строителство (Акт Образец 2) и акта за довеждане докрай на недодялан градеж (Акт Образец 14), посочи също арх.Здравко Здравков.

„ Това е методът с съответни дейности да подсигуряваме гласност и надзор на работата на администрацията и да пресичаме опити за решение на проблеми с услуги под масата “, акцентира Фандъкова.

Друг значима стъпка в работата е провеждането на електронни публични поръчки. Йорданка Фандъкова заяви пред бизнеса, че от ноември 2019г. Столичната община има подготвеност и всички публични поръчки да се организират по електронен път, посредством единна електронна платформа. Централизирана електронна платформа е създадена от Агенцията по публични поръчки и общината има подготвеност да стартира работа.

Бизнесът се интересува от развиването на пътната инфраструктура и свързаността на териториите. В отговор на въпроси Фандъкова показа плановете за развиване на транспортната инфраструктура в регионите „ Връбница “, „ Люлин”, „ Надежда”, „ Нови Искър” и „ Кремиковци”.

Готов е планът за създаване на западната дъга на Околовръстния път. Предвиждаме строителство на Околовръстния път от бул. „ България “ до „ Люлин “. Първият стадий е от бул. „ България “ до бул. „ Никола Петков “, който да можем да стартираме през 2021 година А вторият е от бул. „ Никола Петков “ до „ Люлин “. За цялото трасе Столична община е изготвила регулационни проекти и планове, като се довършват плановете за тунелите и естакадите на втория стадий. „ Аз не давам обещания, а поемам задължения на база свършена работа и подготовка “, акцентира Фандъкова.

Други значими планове за свързаността на западните и северни зони на София е построяването на транспортните връзки с Околовръстния път. Има подготвеност за създаване на пробива „ Петър Дертлиев”, бул. „ Рожен”, „ Илиянско шосе”, разширението на „ Ломско шосе”, „ Обелско шосе” от бул.”Панчо Владигеров” до Околовръстен път.



Предвижда се изследване за подготовка на план за построяването на местни платна по бул.”Европа”. За тях са нужни отчуждителни процедури, сподели претендентът за кмет на регион „ Връбница” Младен Младенов.

Готов е и планът за уголемение на метрото с 1,9 км в западна посока - „ Люлин”. Предвижда се удължение на линия 1 под бул. „ Царица Йоанна “ от метростанция „ Люлин “ до Околовръстния път. Тук ще се построява и нов буферен паркинг, сподели също Фандъкова.

Заложена за създаване е и междинна метростанция сред станции „ Сливница “ и „ Обеля “.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР