Разширят определението за военна употреба на американски продуктиiPhone и редица

...
Разширят определението за военна употреба на американски продуктиiPhone и редица
Коментари Харесай

САЩ режат достъпа на руските военни до Windows и iPhone

Разширят определението за „ военна приложимост ” на американски артикули

iPhone и редица други американски артикули ще станат недостъпните за военните в Русия
(снимка: CC0 Public Domain)

Американските управляващи стегнаха разпоредбите за експорт в Русия и няколко други страни. Новите ограничавания няма да разрешат на съветските военни да употребяват редица американски ИТ разработки, както софтуерни, по този начин и хардуерни.

Промените са свързани с нови правила на Бюрото за индустрия и сигурност (BIS), част от Министерството на търговията на Съединени американски щати, които уголемяват определението за „ военна приложимост ” на американските артикули. Очакваният резултат е ограничение на опциите на съветския защитителен бранш да купува програмен продукт, технологии и други артикули, създадени в Съединени американски щати.

Новите правила постановат ограничавания върху покупката на смарт телефони iPhone, както и върху потреблението на Windows, без значение от техните версии и генерации. Подобно мнение застъпва интернационалната адвокатска адвокатска фирма Pillsbury Winthrop Shaw Pittman. Експертите считат, че новите правила ще създадат съвсем невероятно закупуването на тези артикули за военни консуматори.

Процесът на закупуване на непознат хардуер и програмен продукт за съветските военни ще стане доста комплициран. Промените, въведени от BIS, не се ползват единствено за въоръжените сили. Без iPhone и Windows ще останат и разнообразни разследващи служби, националната армия, полицията и всяка друга организация (и даже частно лице), която по някакъв метод е в положение да употребява продуктите за „ военни ” цели.
още по тематиката
Новите ограничавания не се отнасят единствено за Русия – глобите засягат също Венецуела и Китай, с който Съединени американски щати към този момент няколко години водят комерсиална война, отбелязва RBC.

Списъкът с артикули, които не могат да бъдат доставени на съветските военни според новите правила за BIS, включва с изключение на iPhone и Windows разнообразни лазери и датчици, генератори за атомни електроцентрали, задвижващи системи, цяла гама съоръжение за морски кораби и др.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР