Разширено заседание на Управителния съвет на Регионалната асоциация на общини

...
Разширено заседание на Управителния съвет на Регионалната асоциация на общини
Коментари Харесай

Кметът на Сливен участва в заседание на РАО „Тракия“ в Перущица

Разширено съвещание на Управителния съвет на Регионалната асоциация на общини /РАО/ „ Тракия “ и работна среща на кметовете от асоциацията се организира през днешния ден в град Перущица.

Акцент в днешната полемика бяха усложненията на общините, подбудени от забавянето на държавния бюджет. В хода на съвещанието бе обърнато изключително внимание и на нуждата от механизъм за отплата на общините от внезапния скок на цената на ел.енергията. Ниският растеж на заплатите в общинска администрация, като спънка за задържането на висококвалифицирани фрагменти, също бе измежду дискутираните тематики от участниците.

В рамките на визитата кметовете и посетители на срещата имаха опция да прегледат Историческия музей и Църквата „ Свети Архангел Михаил “ в Перущица.

Община Сливен е член на Регионалната асоциация на общини /РАО/ „ Тракия “ повече от 20 години. През месец юли 2020 година Кметът Стефан Радев бе определен за ръководител на Управителния съвет на асоциацията. Основните й цели са ориентирани към продан на опит и положителни практики сред обособените общини за оптимизация на активността им в интерес на жителите.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР