Разширеният състав за Лигата на нациите и световното първенство, обявен

...
Разширеният състав за Лигата на нациите и световното първенство, обявен
Коментари Харесай

ЦСКА №1 по принос за националния отбор

Разширеният състав за Лигата на нациите и международното състезание, разгласен от Пламен Константинов в края на предходната седмица, даде мотив за размисъл. На първо време явен е фактът, че родното състезание съумя да излъчи цели 11 волейболисти от листата на Гибона, съдържащ 28 имена. Такова засилено наличие не е имало в последните 10-ина години, което приказва за повишаване равнището на Суперлигата и завръщането на част от най-хубавите ни състезатели в България.

Но не това е толкоз значимо и забавно. Всъщност надалеч по-любопитно е да разберем кои са тимовете, дали път на актуалните звезди на България, попаднали в полезрението на Константинов и на които нацията ще стиска палци за призови класирания както в Лигата на нациите, по този начин и най-много на международното състезание през октомври. Онези клубове, които през годините, а и към днешна дата не престават да развиват школите си и да трансформират гениите от качествени юноши в елитни състезатели.

Изненадващо или не, водач по най-вече волейболисти, получили своята основа и развили капацитета си в клуба, е ЦСКА. Армейците са съдействали за 7 играчи в състава на Гибона. Двама от тях – Владимир Станков и Пламен Шекерджиев, към момента са при алените, въпреки да им бъде мъчно да пробият до главния отбор на Константинов. Вечният противник на ЦСКА – Левски, държи второто място дружно със Славия с по петима волейболисти, само че нито един от тях сега не е част от двата отбора. Към белите се причисляват и кадетите на Миньор – Тодор Скримов и Светослав Гоцев, които вършат първите си стъпки в Перник, само че действително потеглят към огромния волейбол точно от " Панайот Пондалов ".

Казано по различен метод – макар проблемите, които изпитват столичните грандове, те не престават да бъдат основа за развиване на българските волейболисти и да дават сериозен принос за това в националния ни отбор. Общо 17 от 28-те в листата на Константинов са играчи от столицата, което е над 60%. На фона на това, че София не е виждала купа от 2011-а (ЦСКА), изводът е, че златото е краткотрайно, само че класата си остава безконечна.

Отборите, дали път към професионалния волейбол на играчите от състава на Пламен Константинов:

7 ЦСКА - Георги Сеганов, Владимир Станков, Бранимир Грозданов, Пламен Шекерджиев (кадет на Ботев Луковит), Красимир Георгиев (кадет на Арда), Теодор Тодоров, Теодор Салпаров
5 Левски - Боян Йорданов, Велизар Чернокожев, Димитър Маринков, Алекс Грозданов, Владислав Иванов
5 Славия - Георги Братоев, Валентин Братоев, Тодор Скримов (кадет на Миньор Перник), Аспарух Аспарухов (кадет на Левски), Светослав Гоцев (кадет на Миньор Перник)
4 Пирин Разлог - Добромир Димитров (кадет на Хебър Пазарджик), Николай Пенчев (кадет на Виктория Волей), Розалин Пенчев (кадет на Виктория Волей), Петър Каракашев
2 Локомотив Пловдив - Николай Учиков (кадет на Хебър Пазарджик), Венцислав Георгиев
2 Нефтохимик - Георги Петров, Николай Николов
1 Марек - Цветан Соколов
1 Черно море - Виктор Йосифов (кадет на Шумен)
1 Добруджа - Илия Петков

Забележка: Взема се поради тимът, в който волейболистите са като юноши старша възраст.

Хари ЛАТИФЯН, в. " Тема Спорт "
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР