Разширеният състав на националния отбор по Бейзбол 5 беше обявен

...
Разширеният състав на националния отбор по Бейзбол 5 беше обявен
Коментари Харесай

7 жени и 7 мъже в разширения състав на националния отбор по Бейзбол 5

Разширеният състав на националния тим по Бейзбол 5 беше разгласен седмица преди II балканско състезание по уличната версия на американската игра. Домакин на районната конкуренция ще е София, а България ще пази купата си от 2018 година против отборите на Сърбия, Румъния и Молдова. Всички мачове от шампионата на закрито ще се изиграят на 15 февруари (събота) в лобито на мол " България ", като битката за оценките стартира в 13:30 ч.

Селекцията на отбора ни беше направена от треньорите Юрий Алкалай и Денис Димитров след изиграването на първата фаза от националния шампионат по Бейзбол 5. В листата бяха включени 14 състезатели – седем дами и седем мъже:

Гергана Ханджийска, Сара Маркова, Ралица Велчева, Мария Фетвова, Емилия Тонева, Гергана Леонтиева, Мартина Костелянчик;

Димитър Насъпов, Евгений Черноземски, Явор Андреев, Александър Насъпов, Георги Лачев, Йоанис Александров, Илиан Драгоев.

" Бих желал да благодаря на всички, които участваха в първата фаза на шампионата по Бейзбол 5. С Денис Димитров, който взе участие в първата европейска клиника за треньори по Бейзбол 5, избрахме уголемен състав на националния тим, който ще организира занимания в зала " Академик 4-ти км " в София преди балканиадата. Да си първи в нещо е освен авторитет, само че и отговорност, по тази причина бихме желали да подготвим допустимо най-силен тим ", разяснява Алкалай.

 Кол и въже - Дърт Блус и Академици - Младежи са 1/2-финалите за купата по Бейзбол 5
След балканското състезание в София предстоят още две участия на националния тим по Бейзбол 5 на интернационалната сцена. От 27 февруари до 1 март във Вилнюс (Лит) " трикольорите " ще играят на I европейско състезание, което ще излъчи двата представителя на Стария континент за I международно състезание в Мексико през ноември.

От 9 до 13 март пък България ще пази купата си от 2019 година във II издание на шампионата за Европейската купа по Бейзбол 5 в Ейлат (Изр).
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР