Разширеният път между Бургас и Слънчев бряг и обходният път

...
Разширеният път между Бургас и Слънчев бряг и обходният път
Коментари Харесай

Разширеният път между Бургас и Слънчев бряг беше пуснат пет месеца предсрочно

Разширеният път сред Бургас и Слънчев бряг и обходният път на Ахелой бяха открити през днешния ден, пет месеца преди плануваният период. На церемонията по случая министър председателят Бойко Борисов означи, че това е един от пътните сектори в страната, по които е имало най-вече смъртни случаи.

Той уточни, че единствено през днешния ден на летище Бургас са пристигнали 35 хиляди души, а през тази годи през него ще преминат на 3 млн. пасажери. Борисов акцентира, че откритият пътен сектор е обещан за създаване от 40 години, само че се прави едвам в този момент.

Пътят е четирилентов, уточни минстърът на районното развиване и благоустройството Николай Нанков. Той подчерат, че макар предварителното стартиране, компромис в качеството няма.

Борисов се похвали, че през днешния ден предварително е пуснат и преасфалтираният сектор от автомагистрала " Тракия " сред Пловдив и Стара Загора. " Това са 48 километра в двете направления, които 38 години не са пипани. Усилиено строим " Хемус ", " Струма " ", сподели още министър председателят.

Той иради вяра, че до 7-8 месеца тол системата ще проработи, с цел да генерира с милиард повече лв. на година, които да се употребяват за ремонт на пътища.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР