Разширението на Южната дъга на Софийския околовръстен път в участъка

...
Разширението на Южната дъга на Софийския околовръстен път в участъка
Коментари Харесай

Строителството на Южната дъга на околовръстното стартира до края на 2019 г.

Разширението на Южната дъга на Софийския околовръстен път в сектора от жилищен квартал „ Младост " до автомагистрала „ Тракия " действително би могло да стартира до края на тази година. Това съобщи министърът на районното развиване и благоустройството Петя Аврамова в отговор на депутатски въпрос.

София

В момента пътната организация организира процедурите по отчуждаване на парцелите, които попадат в обсега на близо 6-километровото трасе.

Към момента има формирани над 69 правосъдни производства пред Административен съд София-град, против размера на постановеното обезщетение на притежатели.

За парцелите, фигуриращи в регистрите като общинска благосъстоятелност, е поискано от Столичен общински съвет безвъзмездното прекачване на собствеността в интерес на страната. Очаква се решение, което ще бъде последвано от подписване на контракт за подаяние на парцели сред Агенция „ Пътна инфраструктура " и Столична община.

Предвижда се в сектора да бъдат построени две ленти за придвижване в посока, междинна разграничителна линия, местни платна, разграничителна линия сред локалите и директното трасе и тротоари. Пешеходното секване ще се реализира посредством три надлеза.

Предстои сключване на контракт с определения реализатор на проектирането и строителството на трасето. В сектора ще се влагат близо 119 млн. лева без Данък добавена стойност.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР