Разшифроването на информацията в черните кутии на сваления с ракети

...
Разшифроването на информацията в черните кутии на сваления с ракети
Коментари Харесай

Иран сам ще разшифрова черните кутии от сваления украински самолет

Разшифроването на информацията в " черните кутии " на сваления с ракети на иранската Противовъздушна отбрана украински " Боинг-737 " ще бъде осъществено на територията на Иран. Това заяви през днешния ден иранската осведомителна организация Фарс, като се базира на министъра на пътищата и градското развиване Мохамад Еслами.

По думите на министъра понастоящем се прави подготовка на нужното съоръжение и програмното обезпечаване за дешифрирането.

Завчера ръководителят на отдела за следствие на произшествия към иранската Организация за гражданско въздухоплаване Хасан Резайефар съобщи, че Техеран ще съобщи на Киев информацията от двете бордови записващи устройства на сваления аероплан. Той добави, че информацията ще бъде разчетена в Украйна с потребление на опита на специалисти от Съединени американски щати, Канада и Франция. Резайефар означи, че предаването на информацията е по искане на украинската страна.

На 8 януари самолетът на " Международните авиолинии на Украйна " излетява от летището на Техеран по курс към Киев. Няколко минути по-късно той е свален по неточност от иранската противовъздушна защита. Загиват всичките 176 индивида на борда.

Първоначално Иран твърди, че злополуката е в резултат на техническа щета и признава същинската причина едвам на 11 януари.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР